Επικαιρότητα:

Πέντε ξενώνες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ατμόσφαιρα

15 Δεκ. 2015 - 10:25 | Ταξίδια
Πέντε ξενώνες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ατμόσφαιρα

Φέτος τις γιορτές αφήστε πίσω σας την πόλη και νιώστε το πνεύμα των εορτών στο φουλ σε 5 ξεχωριστούς ξενώνες, που δεν θα σας κάνει καρδιά να αφήσετε και να επιστρέψετε.

Μαζέψτε βαλίτσες, φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση και αφήστε πίσω σας την πόλη, δραπετεύοντας σε υπέροχους προορισμούς και μένοντας σε ξενώνες που υπόσχονται να συμβάλλουν στο να κάνετε το ταξίδι σας αξέχαστο.

To konaki, Καρπενήσι

Στο χωριό Ανατολική Φραγκίστα, 40 χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, ο πετρόχτιστος ξενώνας To Konaki διαθέτει 5 δωμάτια με θέα τα βουνά, στα οποία θα αισθανθείτε εύκολα τη «ζεστασιά» που αναζητάτε τις γιορτές. Για όλα τα δωμάτια υπάρχει υπηρεσία δωματίου και πλυντηρίου, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους του μπορείτε να σερφάρετε δωρεάν, να πιείτε ένα ποτήρι κρασί και να χαλαρώσετε. Ο ξενώνας διαθέτει, επίσης, σνακ μπαρ και κήπο κι όσο για το πάρκινγκ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού σας παρέχεται ιδιωτικός χώρος στάθμευσης. Τιμές: από 60 ευρώ τη βραδιά. 

Ίρις, Τσαγκαράδα, Πήλιο

Το παντός καιρού Πήλιο, κάποιοι το προτιμούν το καλοκαίρι για τις παραλίες του, άλλοι για τα ορεινά του χωριά και το χειμωνιάτικο σκηνικό του. Αν ανήκετε στους δεύτερους, η Τσαγκαράδα και ο ξενώνας Ίρις, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τις 2 πλατείες του χωριού, σας περιμένουν για αυθεντικές, παραδοσιακές γιορτές. Τα κομψά διαμερίσματα του ξενώνα έχουν εκπληκτική θέα στο Αιγαίο, ενώ κάθε πρωί θα σας περιμένει σπιτικό πρωινό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Ορισμένα δωμάτια, μάλιστα, περιλαμβάνουν τζάκι και μπανιέρα-υδρομασάζ, ενώ στην τραπεζαρία του θα βρείτε κλασική διακόσμηση, τζάκι και μεγάλη τηλεόραση για τις ώρες που δεν θα περιπλανιέστε στα γραφικά χωριά του Πηλίου. Αν θέλετε, μάλιστα, η χαλάρωσή σας να φτάσει στα ύψη, μπορείτε να ζητήσετε και μαθήματα γιόγκα, με πρόσθετη χρέωση. Τιμές: από 76 ευρώ τη βραδιά. 

 Kyveli Suites, Ναύπλιο

Το φωτισμένο κέντρο του Ναυπλίου θα σας εντυπωσιάσει και η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας υπόσχεται να σας κρατήσει το ενδιαφέρον όλες τις εορταστικές ημέρες, με μουσικές βραδιές, παραστάσεις, χορωδίες, κάλαντα από τη Φιλαρμονική κ.ο.κ. Κι αφού «ρουφήξετε» όσο μπορείτε την εορταστική του ατμόσφαιρα, επιστρέψτε στο Kyveli Suites, ένα παλιό αρχοντικό 150 ετών, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, ακριβώς πίσω από το λιμάνι. Με θέα τα γραφικά σοκάκια της πόλης ή το Παλαμήδι, κλασική επίπλωση και καλαίσθητη διακόσμηση, μπανιέρα-υδρομασάζ και καθημερινό πρωινό με γλυκά και αλμυρά εδέσματα, αλλά και φρέσκο χυμό από πορτοκάλια της περιοχής, ο ξενώνας αυτός σίγουρα θα κάνει τις διακοπές σας ακόμη πιο ξεχωριστές. Τιμές: από 88 ευρώ τη βραδιά. 

 Βίλλα Βαδόλα, Νάουσα Ημαθίας

Στον οικισμό Αρκοχωρίου Νάουσας στο Βέρμιο, το Villa Vadola, χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική, δημιουργεί τη δική του ατμόσφαιρα, με θέα στο βουνό. Με πρωταγωνιστές την πέτρα και τα ξύλινα δοκάρια στην οροφή, τα δωμάτια θα σας εντυπωσιάσουν δημιουργώντας σας το αίσθημα του οικείου και του παραδοσιακού. Στο εστιατόριο θα απολαμβάνετε ελληνικό πρωινό, που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή, με παραδοσιακά εδέσματα ή επιλογές για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Κι αν θέλετε πιο ρομαντική και χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα, ζητήστε δωμάτιο με τζάκι. Σε απόσταση 70 μέτρων από το κατάλυμα θα βρείτε παιδική χαρά και γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις, ενώ για τη διασκέδασή σας διατίθενται ποδήλατα και επιτραπέζια παιχνίδια. Το κατάλυμα απέχει 6 χιλιόμετρα από τη Νάουσα και περίπου 26 χιλιόμετρα από τη Βέροια, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια και το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου βρίσκονται 20 χιλιόμετρα μακριά. Κι αν θέλετε να κάνετε μεγάλη βόλτα, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται 96 χιλιόμετρα μακριά. Τιμές: από 80 ευρώ τη βραδιά. 

 

Σε έναν από τους παλαιότερους οικισμούς του Ζαγορίου, σε υψόμετρο 950 μέτρων κι αφού διασχίσετε τα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού, θα βρείτε και τον υπέροχο ξενώνα «Άπειρος Χώρα», με την τεράστια ιστορία που ξεκινά από τα μέσα του 16ου αιώνα. Πρόκειται για ένα παλιό αρχοντικό που μεταμορφώθηκε σε έναν «ζεστό» ξενώνα επτά δωματίων, με σεβασμό στα αρχιτεκτονικά δεδομένα του Ζαγορίου και τη φύση. Τα Χριστούγεννα, μάλιστα, είναι και η πιο μαγευτική εποχή στην περιοχή, όπου ο ξενώνας μετατρέπεται σε ζεστό καταφύγιο των γιορτών με αυθεντική φιλοξενία, οικεία και χαλαρή ατμόσφαιρα και φίνες γεύσεις, ό,τι πρέπει για τις εορταστικές ημέρες. Τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σας περιμένουν αρώματα και γεύσεις ξεχωριστές, με γιορτινά μενού, παραδοσιακή γαλοπούλα, αγριογούρουνο με ξερά φρούτα και πολλά άλλα. Τιμές: από 140 ευρώ τη βραδιά για την περίοδο των γιορτών.