Επικαιρότητα:

Ποιά είναι η τέλεια αναλογία μέσης - γοφών σε μια γυναίκα;

28 Μαρ. 2016 - 13:40 | Γυναίκα
Ποιά είναι η τέλεια αναλογία μέσης - γοφών σε μια γυναίκα;

Μια ομάδα επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία του Πανεπιστημίου Victoria of Wellington αποφάσισε να μελετήσει ποια ακριβώς είναι εκείνα τα στοιχεία που κάνουν μια γυναίκα ελκυστική, στο ανδρικό κοινό. Επικεφαλής της ομάδας, ήταν ο καθηγητής Barnaby Dixson, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του παρουσίασαν στον κοινό των συμμετεχόντων διάφορες φωτογραφίες με πολλαπλές εκδοχές του σώματος της ίδιας γυναίκας, οι οποίες τροποποιήθηκαν με βάση την τεχνολογία.

Όπως διαπιστώθηκε, η πλειοψηφία των αντρών, στην πρώτη οπτική επαφή εστίαζε στην περιοχή του στήθους της γυναίκας, ενώ εκείνο που θεωρήθηκε το βασικό χαρακτηριστικό που καταδεικνύει την σeξουαλικότητα της, ήταν η αναλογία μέσης- γοφών, σύμφωνα με την αντίληψη τους. Για την ακρίβεια, μια αναλογία μέσης- γοφών στο 0,7, δηλαδή όταν η γυναικεία μέση είναι κατά 70% μικρότερη από την περιφέρεια των γοφών, αποτελεί την «ιδανική» στα αντρικά μάτια. Για παράδειγμα, τέτοιους σωματότυπους έχουν η Jessica Alba και Alessandra Ambrosio, αλλά και η Marilyn Monroe.

Παράλληλα, παρόμοιες μελέτες που διεξήχθησαν σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Καμερούν, η Γερμανία και η Κίνα απέδειξαν ότι οι άνδρες αυτών των χωρών συμφωνούν με τα αποτελέσματα της έρευνας της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με τον Dixson, ίσως η παραπάνω τέλεια αναλογία του 0,7 να δίνει στους άντρες την εντύπωση ότι μια γυναίκα που την έχει είναι πιο γόνιμη και άρα θα μπορέσει να γεννήσει υγιή παιδιά. Επιπλέον, η αναλογία δεν σχετίζεται με το μέγεθος που μπορεί να έχει μια γυναίκα γενικά, αλλά με το πώς κατανέμονται τα κιλά της, χαρακτηριστικό που συνδέεται με τη γονιμότητα.