Επικαιρότητα:

Ο λόγος που η μυρωδιά των μωρών μάς ξετρελαίνει

21 Απρ. 2016 - 13:54 | Παιδιά
Ο λόγος που η μυρωδιά των μωρών μάς ξετρελαίνει

Η μυρωδιά των μωρών είναι μια από τις πιο γλυκές και μεθυστικές μυρωδιές του κόσμου. Τα μωρά έχουν μία μυρωδιά στην οποία οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντισταθούν! 

Αυτό που λέμε «μωρουδίλα» είναι η μυρωδιά της πουδραρισμένης καθαριότητας και της γλύκας. Μάλιστα, πολλές μαμάδες έχουν εθισμό στη μυρωδιά του μωρού τους και δεν έχουν άδικο για αυτό.

Αν και δεν είναι επακριβώς γνωστό πού οφείλεται η χαρακτηριστική, υπέροχη μυρωδιά του κεφαλιού των βρεφών, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι παίζουν ρόλο οι σμηγματογόνοι αδένες, οι οποίοι είναι ιδιαιτέρως ενεργοί στα νεογέννητα μωρά, ιδίως στο κεφάλι και στο προσωπάκι τους».

Ωστόσο, κάποιες μαμάδες επιλέγουν να φορούν που και που στο μικρούλι τους κολόνια για να δίνουν μια διαφορετική νότα σε κάποιες special εμφανίσεις του. Εάν, λοιπόν, σκέφτεστε να αγοράσετε μία από τις δεκάδες παιδικές κολόνιες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δείτε τι πρέπει να προσέξετε:

Το βρεφικό δέρμα είναι πάρα πολύ ευαίσθητο και, ως εκ τούτου, οι παιδίατροι συνιστούν η χρήση κολόνιας να γίνεται μετά τους πρώτους 6 μήνες.

Κατά την αγορά είναι πολύ σημαντικό να επιμείνετε σε κάποιο επώνυμο προϊόν δερματολογικά ελεγμένο, με φυσικά συστατικά και χωρίς parabens.

Ψεκάστε τα χέρια σας με το προϊόν και απλώστε την στα μαλλάκια και το λαιμουδάκι του αμέσως μετά το μπάνιο ή λίγο πριν την έξοδο.