Επικαιρότητα:

Εξαφανίστηκε ο ηθοποιός που ενσάρκωσε το Χριστό σε παιδική ηλικία στο "Ιησούς από τη Ναζαρέτ"!

29 Απρ. 2016 - 06:00 | Show Biz
Εξαφανίστηκε ο ηθοποιός που ενσάρκωσε το Χριστό σε παιδική ηλικία στο "Ιησούς από τη Ναζαρέτ"!

Άφαντος είναι ο Λορέντζο Μονέ, το αγόρι με τα γαλανά μάτια που υποδύθηκε το Χριστό σε μικρή ηλικία στην υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»!

Γεννημένος τo 1965, o Μονέ υποδύθηκε τον Ιησού σε ηλικία 12 ετών και εμφανίζεται στο πρώτο επεισόδιο της τηλεταινίας του Τζεφιρέλι. Μάλιστα, λέγεται πως ο Ιταλός σκηνοθέτης είχε γοητευτεί από το βλέμμα του πιτσιρικά και προχώρησε σε ένα σκηνοθετικό τερτίπι: για να δημιουργήσει έναν υποσυνείδητο οπτικό μυστικισμό γύρω από τον χαρακτήρα του Ιησού, που θα τον διαφοροποιούσε από τους υπόλοιπους, τόσο ο Μονέ, όσο και ο Ρόμπερτ Πάουελ, ανοιγοκλείνουν σπάνια τα μάτια τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου! Για την ακρίβεια, ο μικρός Ιησούς ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα δύο φορές, ενώ ο Powell μόλις μία…

Τα χαρακτηριστικά μάτια του Μονέ μπορεί να έχουν μείνει στη μνήμη και την τηλεοπτική ιστορία, ο ίδιος, όμως, σχεδόν 40 χρόνια μετά, έχει μείνει στην… αφάνεια, αφού δεν έκανε τίποτα στην υποκριτική μετά τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ».

Μάταια αναζητά κανείς πληροφορίες για τον «μικρό Ιησού» στο Ίντερνετ, ενώ στο Facebook υπάρχει ακόμα και σελίδα όπου πολλοί αναρωτιούνται τι απέγινε! Πάντως, ορισμένοι ισχυρίζονται πως ο Μονέ, 51 ετών σήμερα, ζει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή στην Τεργέστη, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει εξακριβωθεί!