Πεντικιούρ! Ποιοι είναι οι «κίνδυνοι» που κρύβει;

28 Μαίου 2016 - 04:33 | Γυναίκα
Πεντικιούρ! Ποιοι είναι οι «κίνδυνοι» που κρύβει;

Ένα συνηθισμένο… τελετουργικό ομορφιάς που οι περισσότερες από εμάς κάνουμε συχνότερα τους εαρινούς μήνες, μπορεί να ελλοχεύει κινδύνους που ούτε θα φανταζόσουν… Από ένα απλό πεντικιούρ μπορείς να πάθεις μολύνσεις στα άκρα των ποδιών ή ακόμα και να κολλήσεις μύκητες. Υπάρχουν μερικά πράγματα λοιπόν που πρέπει να προσέξεις:

-Αγόρασε το δικό σου σετ εργαλείων πεντικιούρ, για να είσαι σίγουρη ότι τα χρησιμοποιείς μόνο εσύ!

-Ξέχνα το υδρομασάζ: Για να γίνει το σωστό πεντικιούρ τα πόδια πρέπει να μείνουν για μερικά λεπτά στο νερό, έτσι ώστε να μαλακώσει το δέρμα. Ωστόσο, τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί, συσσωρεύονται ευκολότερα στις εσοχές του υδρομασάζ ενώ η υγρασία ευνοεί την αναπαραγωγή των μικροοργανισμών. Οπότε, καλύτερα να αποφύγεις το κλασσικό υδρομασάζ που προτείνουν τα περισσότερα ινστιτούτα.

-Μην κάνεις πεντικιούρ αν μόλις έχεις ξυρίσει τα πόδια σου: Σε περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί μικρές πληγές στο δέρμα από το ξύρισμα, θα είσαι πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις. Οπότε περίμενε 1-2 ημέρες να κλείσουν οι πληγές και έπειτα κλείσε ραντεβού.

-Πριν φύγεις από το ινστιτούτο… Φρόντισε να έχεις σκουπίσει καλά τα πόδια σου και να μην έχει μείνει ίχνος υγρασίας ανάμεσα στα δάχτυλα, για να αποφύγεις τυχών μυκητιάσεις ή μολύνσεις. -Αν έχεις διαβήτη ή πρόβλημα με το κυκλοφορικό σύστημα πρέπει οπωσδήποτε να συζητήσεις με το γιατρό σου το είδος πεντικιούρ που μπορείς να κάνεις!