Επικαιρότητα:

Πάμε στην πιο έθνικ αυλή στο κέντρο της Αθήνας, στο Θησείο

01 Ιουλ. 2016 - 08:02 | Διασκέδαση
Πάμε στην πιο έθνικ αυλή στο κέντρο της Αθήνας, στο Θησείο

Απολαύστε πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα σας μεταφέρει κάπου στο Μεξικό

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ιστορικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, σε μια από τις πιο όμορφες και γραφικές γωνιές της πόλης, και αποτελεί μία από τις πιο φρέσκες και δροσερές επιλογές που έχουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε στη συγκεκριμένη γειτονιά.

Στεγασμένο, λοιπόν, στο ιστορικό κτήριο των στάβλων του Όθωνα στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο, ο πολυχώρος The Sowl –των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη και Αλεξάνδρας Δράκου– έχει "ψυχή", κάτι που μας υπενθυμίζει με τον τρόπο του κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε.

Επίσης, είναι μοναδικό και καταφέρνει να μας ταξιδεύει κάπου στις γειτονιές του Μεξικό με τις έθνικ αναφορές, τόσο στη διακόσμηση όσο και στην κουζίνα και το μπαρ του. *Φωτό: Vaggelis Tasoulis Εκτός, από την υπέροχη αυλή του κάτω από την ανοιγοκλειόμενη σκεπή, με έντονο το πράσινο και το στοιχείο του φυσικού ξύλου, αυτό που μας κάνει να το ξεχωρίζουμε είναι η ιδιαίτερη έμφαση που δίνει στην ποιότητα του φαγητού, την Τέχνη, τις ιδιαίτερες μουσικές και την ποιοτική διασκέδαση.

Ο υπέροχος χώρος του, λοιπόν, φέρει την υπογραφή του Γιώγου Παντελούκα της GJP Construction και ξεχωρίζει για την cozy ατμόσφαιρά του, η οποία ακολουθεί διακοσμητικά τις ethnic urban τάσεις κάνοντάς μας να το αναδεικνύουμε ως την προσωπική μας πράσινη, δροσερή και μεξικάνικη γωνιά στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης. Αγαπημένη μας γωνιά το bar του, όπου οι premium σύγχρονες εκδόσεις αγαπημένων cocktail, με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα και της ομάδας Bar Solutions, έχουν την τιμητική τους. Μάλιστα, κάθε φορά που καθόμαστε μπροστά από αυτή στα ψάθινα, ψηλά σκαμπό της, όλο και κάποια έπληξη μας περιμένει από τα ιδιαίτερα αποστάγματα που "ξεκουράζονται" στο κελάρι του! Funk soul, funk disco, cumbia, swing κ.α. μουσικές "γαργαλάνε" την ακοή μας, σκεπτόμενοι ότι άλλη μουσική δεν θα ταίριαζε καλύτερα σε αυτόν το χώρο.

Η κουζίνα του εμπνευσμένη από αυτές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, υπό την επιμέλεια του chef Μάνου Ευσταθίου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ το ενδιαφέρον κεντρίζει και ο καλλιτεχνικός προσανατολισμός του, με την λειτουργία της Gallery η οποία φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών, την ώρα που στους πολλαπλούς διαμορφωμένους χώρους του λαμβάνουν χώρα διάφορες πολιτιστικές και εταιρικές εκδηλώσεις, παράλληλα με εκπαιδευτικά δρώμενα. *Φωτό: Vaggelis Tasoulis *Φωτό: Vaggelis Tasoulis Πληροφορίες Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 3450003, http://thesowl.com, fb page: The Sowl

: www.greekguide.com