Έφοδος σε πανηγύρι σε συνεργείο αυτοκινήτων όπου τραγουδούσε ο Τερλέγκας

27 Ιουλ. 2016 - 06:21 | Show Biz
Έφοδος σε πανηγύρι σε συνεργείο  αυτοκινήτων όπου τραγουδούσε ο Τερλέγκας

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας μπήκαν από το βράδυ της Δευτέρας ο τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας, αλλά και οι ιδιοκτήτες συνεργείου αυτοκινήτων, το οποίο λειτουργούσε ως «ανοιχτός χώρος διασκέδασης», στον έκτασης 1.000 τ.μ. ελεύθερο χώρο που διέθετε πίσω από το κατάστημα. 

Όλα ξεκίνησαν στο πλαίσιο της σειράς ελέγχων από «συνεργεία» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Οι έλεγχοι αφορούσαν σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, με αφορμή και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής. Από τους ελέγχους προέκυψαν παραβάσεις - και μάλιστα σοβαρές - σε 2 στις 3 επιχειρήσεις (ποσοστό 66,67%), ενώ διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 301 περιπτώσεις. 

Η πλέον κραυγαλέα περίπτωση αφορά εμφάνιση του λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Τερλέγκα σε «συνεργείο αυτοκινήτων, με επέκταση δραστηριότητας ως κέντρο διασκέδασης, στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ.»!

Για να διασκεδάσουν με τα τραγούδια του, στον χώρο βρίσκονταν περί τα 900-1.000 άτομα, αλλά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 269 φορολογικών στοιχείων, που αφορούσαν σε σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και σε καλάθια με λουλούδια.  

Πέραν αυτού, οι ελεγκτές ζήτησαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων στην εκδήλωση καλλιτεχνών με την επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπευθύνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά. 

Πηγές της ΓΓΔΕ τόνιζαν ότι θα υπάρξει σαρωτικός έλεγχος στα στοιχεία της επιχείρησης σε βάθος χρόνου, με στόχο να διαπιστωθούν τυχόν προηγούμενες παραβάσεις, ενώ από «κόσκινο» θα περάσει και ο Βασίλης Τερλέγκας.

antenna