Επικαιρότητα:

Ημικρανία: Δύο γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση

27 Ιουλ. 2016 - 19:02 | Υγεία
Ημικρανία: Δύο γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση

Η ημικρανία είναι μια νευρολογική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις πονοκεφάλου (με τον πόνο να εκδηλώνεται συνήθως στην μία πλευρά του κεφαλιού), που συνοδεύονται από ποικίλους συνδυασμούς συμπτωμάτων, όπως η ναυτία, ο εμετός και η ευαισθησία στο φως και στον θόρυβο.

Υπολογίζεται ότι το 18% των γυναικών και το 6% των ανδρών ταλαιπωρούνται τακτικά από ημικρανία.

Η ημικρανία πρέπει να αντιμετωπίζεται στην αρχή. Αν μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με φάρμακα, καλώς. Αν όμως ο πόνος επαναλαμβάνεται χωρίς να περιορίζεται από τα φάρμακα, τότε πρέπει να ζητήσετε βοήθεια.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε κομπρέσες με ξύδι και αιθέρια έλαια που θα σας ανακουφίσουν από την ημικρανία.

Με ξύδι

Γρήγορη ανακούφιση από μια κρίση ημικρανίας μπορεί να σας δώσει μια κομπρέσα με ξίδι, που θα ακουμπήσετε στο μέτωπό σας και θα ασφαλίσετε με ένα μαντίλι δεμένο γύρω από το κεφάλι. Το ξίδι περιέχει, ως προϊόν της ζύμωσης που έχει υποστεί, οξικό οξύ, μια ουσία που δρα αποσυμφορητικά στα αιμοφόρα αγγεία, απαλλάσσοντάς σας από την υπεραιμία και τον πόνο.
Με αιθέρια έλαια

Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, ρίξτε 2 σταγόνες περγαμόντο και 2 σταγόνες χαμομήλι. Βουτήξτε ένα βαμβακερό πανί και κάντε κομπρέσες στο κεφάλι. Εάν η ημικρανία σας πυροδοτείται από μια αλλεργία, προτιμήστε τις κρύες κομπρέσες με λεβάντα και μέντα.
Κάνοντας μασάζ στους κροτάφους: Ρίξτε σε ένα ποτήρι 10 ml έλαιο χαμομηλιού και προσθέστε 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαντζουράνας. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ στον αυχένα και στα μηνίγγια.