Πρωτότυπη σπιτική μερέντα με σοκολάτα, ταχίνι και μέλι

15 Αυγ. 2016 - 09:47 | Συνταγές
Πρωτότυπη σπιτική μερέντα με σοκολάτα, ταχίνι και μέλι

Φτιάξτε τη δική σας πραλίνα φουντουκιού με αγνά υλικά που γνωρίζετε.

Υλικά

100 γρ ψημένα φουντούκια

100γρ ταχίνι

4 κ.σ. μέλι

100 γρ κουβερτούρα(λιωμένη)

50 γρ βούτυρο(λιωμένο)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια σχεδόν σκόνη. Βάζουμε στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά μας και τα χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά. Η μερέντα είναι έτοιμη και διατηρείται εκτός ψυγείου. Αν την θέλετε πιο ρευστή μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος καρύδας ή περισσότερο βούτυρο.