Επικαιρότητα:

Mαντόνα: Η βασίλισσα της ποπ κλείνει τα 58 της χρόνια

16 Αυγ. 2016 - 12:24 | Show Biz
Mαντόνα: Η βασίλισσα της ποπ  κλείνει τα 58 της χρόνια

Η βασίλισσα της ποπ πήγε στη Νέα Υόρκη με 35 δολάρια στο πορτοφόλι της και κατάφερε να γίνει η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια στον κόσμο.

Mε μια φωτογραφία της να πιπιλάει το δάχτυλό της σαν μωρό, υποδέχτηκε την ημέρα των 58ων γενεθλίων της η βασίλισσα της ποπ, Μαντόνα.

Ενώ πριν από λίγο, ανέβασε μια ακόμα φωτογραφία της με αφορμή τα γενέθλιά της όπου γράφει «Cuba Libre, cu».

H Mαντόνα γεννήθηκε σαν σήμερα στις 16 Αυγούστου του 1958 με το όνομα Μαντόνα Λουίζα Βερόνικα Τσικόνε. Ομως έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη σταρ σε όλο τον πλανήτη μόνο με το πρώτο συνθετικό του ονόματός της.

Το «Material Girl» έγινε διάσημο για τα πρωτοπωριακά μουσικά της video, καθώς και την χρήση πολιτικών, θρησκευτικών και σεξουαλικών συμβόλων στη δουλειά της.

Το 2000, το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε τη Μαντόνα ως την πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, με πωλήσεις περίπου 130 εκατομμυρίων δίσκων και 50 εκατομμυρίων single. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Warner Bros σχετικά με το album Confessions on A Dance Floor «με πωλήσεις που ανέρχονται σε πάνω απο 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, η Μαντόνα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, σύμφωνα με το βιβλίο Guiness 2007, καθώς και το Billboard Magazine».

Το περιοδικό Forbes έχει υπολογίσει της περιουσία της κοντά στα $325 εκατομμύρια. Επιπλέον η Μαντόνα είναι κάτοχος του ρεκόρ των μεγαλύτερων εισπράξεων περιοδείας (Confessions Tour) από γυναίκα καλλιτέχνη, με κέρδη πάνω απο $200 εκατομμύρια.

Μετά την Confessions Tour (2006), ακολούθησε η Sticky & Sweet Tour (2008-2009) η οποία έσπασε το προηγούμενο ρεκορ, κάνοντας την Sticky & Sweet Tour την πιο κερδοφόρα περιοδεία απο σόλο καλλιτέχνη (άνδρα και γυναίκα) με κέρδη που ξεπερνούν τα $407.713.266 και τους θεατές να φτάνουν τους 3.545.899 σε 85 σταθμούς.
 Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στο Bay City του Μίσιγκαν. Είναι το τρίτο ανάμεσα στα έξι παιδιά του Silvio "Tony" P.Ciccone και της Madonna Louise Fortin. Μεγάλωσε με καθολικές αρχές στα προάστια του Ντιτρόιτ. Η μητέρα της πέθανε από καρκίνο του μαστού στην ηλικία των τριάντα ετών (1 Δεκεμβρίου 1963) και αυτό, όπως λέει η ίδια, σημάδεψε ανεπανόρθωτα τη ζωή της. Ο πατέρας της αργότερα παντρεύτηκε την οικονόμο του σπιτιού, την Joan Gustafson και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά.

Η Μαντόνα έπεισε τον πατέρα της να την αφήσει να παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου. Με τον τότε δάσκαλο της Κρίστοφερ Φλιν (Christopher Flynn) επισκέπτονταν γκέι μπαρς. Φοίτησε στο Λύκειο του Ρότσεστερ Άνταμς (Rochester Adams High School) όπου ήταν από τις καλύτερες μαθήτριες, καθώς και μέλος της ομάδας μαζορέτων.

Το 1976, μόλις αποφοίτησε από το σχολείο, έλαβε μία υποτροφία για σπουδές χορού στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ένα χρόνο αργότερα εγκατέλειψε το κολέγιο και πήγε στη Νέα Υόρκη, για να κάνει καριέρα ως χορεύτρια.

Η ίδια έχει πει:

«Όταν πήγα στην Νέα Υόρκη, ήταν η πρώτη φορά που ανέβαινα σε αεροπλάνο, η πρώτη φορά που έπαιρνα ταξί, η πρώτη φορά για όλα. Και ήρθα με 35 δολάρια στο πορτοφόλι μου. Είναι το πιο γενναίο πράγμα που έκανα στη ζωή μου».

Είχε πολύ λίγα χρήματα, και για λίγο καιρό ζούσε στην εξαθλίωση, κάνοντας χαμηλόμισθες δουλειές, συμπεριλαμβανομένης και μιας θέσης στα Ντάνκιν Ντόνατς (Dunkin' Donuts). Διδάχτηκε χορό από απο την Μάρθα Γκράχαμ (Martha Graham) και την Περλ Λάνγκ (Pearl Lang).

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του Γάλλου καλλιτέχνη Πάτρικ Χερνάντεζ (Patrick Hernandez) το 1979, στην οποία συμμετείχε, γνωρίσε και ερωτεύτηκε τον μουσικό Νταν Γκίλροϊ (Dan Gilroy), με τον οποίο αργόετρα δημιούργησαν το ροκ συγκρότημα "Breakfast Club". Σε αυτό εκτός απο φωνητικά, έπαιζε κιθάρα και ντραμς, πριν να δημιουργήσει το συγκρότημα Emmy το 1980 όπου ο ντράμερ Στίβεν Μπρέϊ (Stephen Bray) ήταν και πρώην φίλος της. Εκείνη και ο Μπρέϊ έγραψαν και παρήγαγαν μουσικά κομμάτια που τράβηξαν την τοπική προσοχή των κλαμπ της Νέας Υόρκης. Ο DJ και παραγωγός Μαρκ Κέϊμινς (Mark Kamins) εντυπωσιάστηκε απο τα ντέμο που είχε ηχογραφήσει, έτσι τα έδειξε στον ιδιοκτήτη της εταιρίας Σάϊρ Ρέκορντς (Sire Records), τον Σέϊμουρ Στέϊν (Seymour Stein.)

Τη συνέχεια την γνωρίζετε...