Επικαιρότητα:

15 διαιτητικά προϊόντα που καταστρέφουν την δίαιτα σας

18 Αυγ. 2016 - 05:33 | Διατροφή
15 διαιτητικά προϊόντα που καταστρέφουν την δίαιτα σας

 Επειδή μια δίαιτα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι η κατάλληλη για εσάς, όπως εξηγεί η Michelle Roots, ειδική σε θέματα δίαιτας και διατροφής.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως υπάρχουν πολλές λέξεις που αναγράφονται στις ετικέτες τροφίμων και κάνουν τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι είναι υγιεινά ή κατάλληλα για όσους κάνουν δίαιτα.

Για παράδειγμα όταν διαβάσετε «χωρίς γλουτένη», «χαμηλό σε θερμίδες», «διαιτητικό προϊόν» ή «χωρίς πρόσθετα ζάχαρης», συχνά οδηγείστε σε εσφαλμένο συμπέρασμα πως αυτό το προϊόν είναι μια καλή επιλογή ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο.

Αν θέλετε χάσετε βάρος θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να πάρετε τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά ενώ παράλληλα με την άσκηση θα μπορέστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε.

Μην φοβάστε τους υδατάνθρακες – κινόα, φακές και κριθάρι στην πραγματικότητα βοηθούν στην απώλεια βάρους. Τρόφιμα με αρκετά λιπαρά συχνά δεν είναι εχθροί στην προσπάθεια να αδυνατίσετε. Αντίθετα το αβοκάντο, τα λιπαρά ψάρια και το λάδι καρύδας, αποτελούν μια καλή επιλογή.

Ακολουθεί η λίστα με τα 15 διαιτητικά τρόφιμα που είναι τα χειρότερα για να χάσετε κιλά:

Όταν οι εταιρίες παρασκευάζουν ένα προϊόν δίχως λιπαρά συνήθως προσθέτουν ζάχαρη. Πολλές φορές μια μερίδα από αυτό το γιαούρτι περιέχει περισσότερα από 15 γρ. ζάχαρη και αυτό μόνο καλό δεν είναι για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Smoothies από καταστήματα

Πολλές εταιρίες φορτώνουν τα smoothies με συστατικά υψηλής θερμιδικής αξίας, συντηρητικά και άλλες τεχνητές ουσίες. Για τον λόγο αυτό καλύτερα να δοκιμάσετε να παρασκευάσετε ένα τέτοιο ρόφημα μόνοι σας στο σπίτι.

Light συνοδευτικά για σαλάτες

Έρευνες έχουν δείξει πως τα light συνοδευτικά για σαλάτες περιέχουν μεν λίγες θερμίδες, ωστόσο μια σαλάτα χωρίς πολλές θερμίδες δεν πρόκειται να σας κρατήσει για πολύ. Για τον λόγο αυτό θα καταλήξετε σύντομα σε κάποιο άλλο σνακ για ξεγελάσετε την πείνα σας και αυτό μόνο καλό δεν θα κάνει στο πρόγραμμα της δίαιτας που ακολουθείτε.

Σαλάτες από εστιατόρια πρόχειρου φαγητού

Θέλετε να φάτε κάτι γρήγορα και υγιεινό και σταματάτε στα MC της γειτονίας σας για μια σαλάτα. Οι θερμίδες που εμπεριέχονται σε πολλές σαλάτες σε τέτοιου είδους καταστήματα είναι πολύ περισσότερες απ΄ όσο νομίζετε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Grilled Chicken Bacon Ranch των McDonalds η οποία περιέχει 270 θερμίδες και 13 γρ. λιπαρά.

Μπάρες πρωτεΐνης

Οσο περισσότερα συστατικά αναγράφει η ετικέτα της μπάρας τόσο περισσότερο θα πρέπει να την αποφεύγετε γιατί συνήθως είναι πηγή συντηρητικών και θερμίδων.

Μίγμα ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και σπόρων

Δείχνει κατάλληλο για όσους ακολουθούν κάποια δίαιτα ωστόσο πολύ δύσκολα μπορεί να διατηρηθεί το σωστό μέγεθος σε μια μερίδα του Τrail Mix. Πολλοί δεν έχουν συναίσθηση του πόσο τρώνε με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν αχρείαστες θερμίδες.

Βιολογικά μπισκότα

Επειδή ένα προϊόν έχει την ονομασία «βιολογικό», δεν συνεπάγεται ότι είναι καλό για την υγεία. Αν ένα πακέτο μπισκότα έχει μόνο 100 θερμίδες, αυτό σημαίνει πως είναι φορτωμένο με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες κα θα ήταν καλύτερο να καταναλώσετε ένα κανονικό μπισκότο.

Διαιτητική σόδα

Τα διαιτητικά αναψυκτικά έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία. Έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας έδειξε πως άτομα που έπιναν 2 ή και περισσότερες διαιτητικές σόδες την ημέρα είχαν μεγέθη μέσης έξι φορές μεγαλύτερα από τα άτομα που δεν έπιναν τέτοια αναψυκτικά.

Προϊόντα δίχως γλουτένη

Όταν αγοράζετε τέτοια τρόφιμα διαβάστε πρώτα την ετικέτα με τα συστατικά και τα επίπεδα των θερμίδων. Όσο μεγαλύτερη είναι η λίστα τόσο χειρότερα είναι για την δίαιτα που ακολουθείτε.

Φρουτοχυμοί

Οι χυμοί φρούτων δεν είναι πάντοτε φρέσκοι και φυσικοί όπως νομίζουν πολλοί. Ενδέχεται να περιέχουν περισσότερες θερμίδες και ζάχαρη από ένα αναψυκτικό. Συχνά περιέχουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά από πολλές φυτικές τροφές.

Γκρανόλα

Οι μπάρες από γκρανόλα μπορεί να είναι ένα από τα πιο υγιεινά σκακ, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές είναι φορτωμένες με ζάχαρη και ελάχιστες φυτικές ίνες. Μια κούπα με γκρανόλα περιέχει περίπου 600 θερμίδες, 25 γρ. ζάχαρης, και 30 γρ. λίπους.

Κατεψυγμένα γεύματα

Είναι συχνά φορτωμένα με συντηρητικά και νάτριο και τους λείπουν τα λαχανικά με θρεπτική αξία. Το καλύτερο είναι να ετοιμάσετε σπίτι το γεύμα της δικής σας επιλογής και να το κρατήσετε σε τάπερ στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Αποξηραμένα φρούτα

Συχνά περιέχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης και πολλές θερμίδες. Δηλαδή καμία σχέση με τα κανονικά φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.

Μπάρες ρυζιού

Περιέχουν υδατάνθρακες που σας κάνουν να πεινάτε έπειτα από λίγη ώρα, ενώ ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα στα ύψη.

Μπέργκερ λαχανικών

Τα μπέργκερ αυτά δεν φτιάχνονται μόνο από λαχανικά, βασίζονται στην επεξεργασία της σόγιας. Επίσης περιέχουν συχνά μεγάλες ποσότητες νατρίου και όταν προσθέτετε κάποιο toping, οι θερμίδες ανεβαίνουν στα ύψη.

ΠΗΓΗ: theactivetimes.com