Επικαιρότητα:

Μακάβριο αλαλούμ με την ταφή του Ανδρέα Μπάρκουλη. Η τελευταία επιθυμία

25 Αυγ. 2016 - 07:15 | Συμβαίνει γύρω μας
Μακάβριο αλαλούμ με την ταφή του Ανδρέα Μπάρκουλη. Η τελευταία επιθυμία

Σήμερα το απόγευμα θα κηδευτεί στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης ο αγαπημένος ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης. Το να βρεθεί ωστόσο ο χώρος της ταφής του δεν ήταν εύκολη διαδικασία κι έγινε ολόκληρη «καραμπόλα» που κατέληξε τελικά στο εν λόγω κοιμητήριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

Επιθυμία του Ανδρέα Μπάρκουλη, που είχε γεννηθεί στον Πειραιά, ήταν να κηδευτεί στο νεκροταφείο της Αναστάσεως. Η οικογένειά του έκανε το χρέος της κι επικοινώνησε με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, έλαβε ωστόσο αρνητική απάντηση με την αιτιολογία πως το κοιμητήριο βάσει νόμου δεν δέχεται νέους τάφους και θεωρείται ιστορικό μνημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας αυτό δυσαρέστησε την οικογένειά του μεγάλου ηθοποιού ενώ από το δήμο έγινε η «αντιπρόταση» να «φιλοξενηθεί» ο Ανδρέας Μπάρκουλης σε τάφο τρίτων. Μάλιστα, όπως αναφέρει πάντα η Espresso, βρέθηκε στο νεκροταφείο ο οικογενειακός τάφος του ηθοποιού Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αυτό και απάντησε θετικά. Όμως στον τάφο έχουν δικαιώματα κι άλλοι συγγενείς των οποίων η απάντηση ήταν αρνητική.

Τότε η δημοτική αρχή πρότεινε ο Ανδρέας Μπάρκουλης να ταφεί δημοσία δαπάνη στο νέο νεκροταφείο του Πειραιά στο Σχιστό, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από την οικογένειά του. Έτσι βρέθηκε η λύση του Κοιμητηρίου Μεταμόρφωσης.

Τα έξοδα της κηδείας ανέλαβε ιδιοκτήτρια αλυσίδας οίκων τελετών, φίλη της Μαίρης Μπάρκουλη, που την απάλλαξε από την αγωνία για μια αξιοπρεπή τελετή αποχαιρετισμού, όπως αρμόζει σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη.

Η τελευταία επιθυμία του Ανδρέα Μπάρκουλη

Στον ηθοποιό Τρύφωνα Παπουτσή είχε αναθέσει ο Ανδρέας Μπάρκουλης να φέρει σε πέρας την τελευταία του επιθυμία. Όπως αποκάλυψε μετά το θάνατο του ηθοποιού στη σύζυγό του ο κ. Παπουτσής, του ζήτησε να κάνει το τραπέζι σε τρεις άστεγους με μπόλικο φαγητό και πολύ κρασί στη μνήμη του. «Κι έπειτα, μετά το φαγοπότι, να ζητήσουν συγχώρεση για εκείνον από τον Θεό».