Επικαιρότητα:

Ο άγνωστος γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη και η ιστορία του

27 Αυγ. 2016 - 15:48 | Show Biz
Ο άγνωστος γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη και η ιστορία του

Ένας «άγνωστος» γιος, μια αναγνώριση που ήρθε δύο και πλέον δεκαετίες μετά, καθώς και μια σύντομη σχέση με Ελληνοκαναδέζα στα χρόνια της Αμερικής αποτελούν ένα από τα άγνωστα κεφάλαια της ζωής του εκλιπόντος Ανδρέα Μπάρκουλη και ο Νίκος Νικόλιζας με την Ανθή Βούλγαρη ρίχνουν λίγο φως μέσα από το κείμενο τους στην εφημερίδα Freddo.

Η μυθιστορηματική ζωή του Ανδρέα Μπάρκουλη φαίνεται πως για πολλά χρόνια θα προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας. Βρισκόμαστε στο 1973 και ταινίες γυρίζονται πολύ λίγες. ο Ανδρέας δεν έχει θέση σε αυτές τις παραγωγές. Όμως η νυχτερινή ζωή και τα γλέντια δεν φαίνεται να κοπάζουν. Ξαφνικά η ζωή του μεγάλου πρωταγωνιστή αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, όταν κατηγορείται για κατοχή 3,5 γραμμαρίων χασίς, κάτι που ο ίδιος αρνείται σε όλες τις συνεντεύξεις του και μιλάει για 1,5 γραμμάριο.

«Κατάφεραν να με διώξουν από την Ελλάδα για πολλά χρόνια. Ο Μπάρκουλης τότε πέταξε σε άλλη πολιτεία, εκεί που δεν τον ήξερε κανείς. Εκεί που δεν ήξερε κανέναν» θα πει σε μια συνέντευξη του την οποία μεταφέρουν μέσω της εφημερίδας Freddo ο Νίκος Νικόλιζας και η Ανθή Βούλγαρη στο ρεπορτάζ τους. Ο ίδιος απέφευγε να αναφερθεί στα όσα έγιναν στην Αμερική.


Στην Αμερική

Η αδηφάγος δημοσιότητα τρέχει πίσω από τον μεγάλο πρωταγωνιστή για να μάθει αυτό το σκάνδαλο που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Τότε τα σκληρά μέτρα που έχει επιβάλει η δικτατορία, τον αναγκάζουν να μεταναστεύσει στην Αμερική. Νοικιάζει ένα μικρό σπίτι, δουλευείς ως τραγουδιστής, ζητάει δουλειά από άλλους καλλιτέχνες που βρίσκονται στις ΗΠΑ με θιάσους και μουσικά συγκροτήματα και προσπαθεί να ορθοποδήσει. Σε ένα από ατά τα σχήματα θα  τον βοηθήσει και η άλλοτε αρραβωνιαστικιά του, Καίτη Γκρέυ, η οποία βρίσκεται το διάστημα εκείνο στην Αμερική με μεγάλο μουσικό σχήμα.

Ο Μπάρκουλης περιοδεύει από Πολιτεία σε Πολιτεία… Και ξαφνικά ο έρωτας του χτυπά την πόρτα, γύρω στο 1977 με μια Ελληνοκαναδέζα, πανέμορφη γυναίκα, τη Νάντια. Μένουν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα και κάνουν όνειρα για γάμο. Όμως προηγείται η εγκυμοσύνη της Νάντιας και ο μικρός Αντρέ. Και ενώ η ζωή κυλάει όμορφα για το ζευγάρι στην Αμερική, ο Ανδρέας Μπάρκουλης αποφασίζει έπειτα από 7 χρόνια «αυτοεξορίας» να επιστρέψει στην Ελλάδα. Έτσι χάνεται από τη ζωή της Νάντιας και του Αντρέ, ο οποίος παίρνει το επίθετο της, Ντίρλαν. Ήταν αόμως ένα από τα αγκάθια στη ζωή του νεαρού να βρει τον πατέρα του και να του ζητήσει να τον αναγνωρίσει, κάτι που έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν ο ηθοποιός είχε στο πλευρό του την Μαίρη Μπάρκουλη.

Ο Αντρέ ήρθε στην Ελλάδα και για πρώτη και συνάντησε τον πατέρα του, Ανδρέα Μπάρκουλη. Άνθρωπος του περιβάλλοντος του μεγάλου ηθοποιού μεταφέρει στην εφημερίδα Freddo: «ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ζωής του. και από τις λίγες φορές που ο Ανδρέας Μπάρκουλης λύγισε μπροστά στα λάθη του παρελθόντος, τα οποία τελικά αναγνώρισε».

Ο Dre Dyrland, ο άγνωστος γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη ζει στο Τορόντο του Καναδά με την σύζυγο και το γιο του και συγκλόνισε τους πάντες με το αντίο στο νεκρό πατέρα του.

dre1