Επικαιρότητα:

Τα Δώδεκα δεδομένα για την υγεία που αποδεικνύονται μύθοι

28 Αυγ. 2016 - 14:45 | Υγεία
Τα Δώδεκα δεδομένα για την υγεία που αποδεικνύονται μύθοι

Πολλές φορές η φήμη για την επίδραση ενός προϊόντος ή για μιας συνήθειας αποκτά τέτοια δυναμική που γίνεται πιστευτή και θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο.

Η εφημερίδα Independent, καταρρίπτει με άρθρο της δώδεκα από αυτούς τους μύθους.

1. Η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια και χαλάει το δέρμα

Αυτά είναι τα καλά νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη ότι η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια και καταστρέφει το δέρμα. Μετά από πειράματα αποδείχθηκε ότι αυτό το δεδομένο είναι μύθος.

2. Η φυσική ζάχαρη είναι πιο υγιεινή από την επεξεργασμένη

Δεν υπάρχει καμία διαφορά από την κατανάλωση φυσικής ή επεξεργασμένης ζάχαρης στο σώμα.

3. Η ζάχαρη είναι εθιστική όπως η ηρωίνη

Αυτή η άποψη γίνεται viral στο διαδίκτυο σχεδόν κάθε έξι μήνες. Η συζήτηση κινείται γύρω από το πόσο εθιστική είναι η κόκα κόλα η οποία περιλαμβάνει ζάχαρη. Η συζήτηση ξεκίνησε από έρευνα του 2009 που αναφέρει ότι η ζάχαρη ενεργοποιεί τα ίδια σημεία του εγκεφάλου όπως το αλκοόλ, η ηρωίνη και η κοκαΐνη. Αλλά αυτή η ομοιότητα δεν σημαίνει ότι η ζάχαρη είναι εθιστική

4. Το ψωμί και το φαγητό απορροφούν το φαγητό

Δυστυχώς το να φας δύο φέτες ψωμί και μετά να πιεις δώδεκα σφηνάκια, δεν θα σε βοηθήσει να παραμείνεις νηφάλιος. Μπορεί το φαγητό να βοηθήσει στο πόσο εύκολα θα ξεπεράσεις τις επιπτώσεις της επόμενης μέρας, αλλά όχι το ποσοστό της μέθης.

5. Τα μαλλιά και τα νύχια δεν μεγαλώνουν μετά το θάνατο

6. Η τσίχλα δεν μένει στον οργανισμό για χρόνια

7. Το αλκοόλ δεν φεύγει με την ούρηση

Το αλκοόλ είναι διουρητικό και όσο πιο πολύ πίνεις τόσο πιο πολύ θέλεις να πηγαίνεις στην τουαλέτα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αποφεύγεις γιατί αυτό δημιουργεί άλλα ζητήματα στην υγεία.

8. Το αίμα δεν γίνεται μπλε από την έλλειψη οξυγόνου

9. Η σοκολάτα δεν είναι αφροδισιακή

Όχι, δυστυχώς, από έρευνα της κλινικής Mayo αποδείχθηκε ότι ούτε η σοκολάτα αλλά ούτε και κανένα άλλο τρόφιμο δεν έχει επίδραση στην σεξουαλική διάθεση.

10. Δεν ισχύει ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων

Όταν κάποιο τρόφιμο πέφτει στο έδαφος ή σε μία επιφάνεια τα βακτήρια μεταδίδονται στο τρόφιμο μέσα σε ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου. Το πόσο «βρώμικο» θα είναι το φαγητό εξαρτάται από το πόσο βρώμικη είναι η επιφάνεια και όχι από το χρόνο που παραμένει σε αυτή.

11.Το φαγητό πριν το κολύμπι δεν προκαλεί κράμπες

Δεν είναι καλό να κολυμπάς μετά το φαγητό και πρέπει να αποφεύγεται αλλά ότι το φαγητό παίρνει το αίμα από τους μύες με αποτέλεσμα να προκαλούνται κράμπες είναι λάθος.

12. Τα φαγητά χωρίς γλουτένη δεν είναι πιο υγιεινά

Είναι όμως καλύτερα για αυτούς που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη.