Γράφει η Απέργη Κυριακή Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Μια ακόμα συνταγή - λύση για του τι μπορούν να πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο. Απλή και εύκολη εκτέλεσή της, μας απομακρύνει από την επιλογή του έτοιμου.
Συστατικά:
225 γρ. βρώμη
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι ή μείγμα μυρωδικών
½ κ.γ. φυσικό θαλασσινό αλάτι ή καπνιστό αλάτι
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
120 ml νερό
1 κ.γ. σουσάμι ή μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το σουσάμι) και τα ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε λεπτή στρώση 2 εκατοστών, χαράσσουμε την ζύμη σε τετράγωνα κρακεράκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* βαθμούς.