Κρακεράκια βρώμης

27 Σεπ. 2016 - 16:00 | Συνταγές
Κρακεράκια βρώμης

 Γράφει η Απέργη Κυριακή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Μια ακόμα συνταγή - λύση για του τι μπορούν να πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο. Απλή και εύκολη εκτέλεσή της, μας απομακρύνει από την επιλογή του έτοιμου. 

Συστατικά:

225 γρ. βρώμη

1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι ή μείγμα μυρωδικών

½ κ.γ. φυσικό θαλασσινό αλάτι ή καπνιστό αλάτι

¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

120 ml νερό

1 κ.γ. σουσάμι ή μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το σουσάμι) και τα ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε λεπτή στρώση 2 εκατοστών, χαράσσουμε την ζύμη σε τετράγωνα κρακεράκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* βαθμούς.