Πώς θα έχεις ερωτική αυτοπεποίθηση ακόμα και αν είσαι παχουλή

01 Οκτ. 2016 - 10:34 | Γυναίκα
Πώς θα έχεις ερωτική αυτοπεποίθηση ακόμα και αν είσαι παχουλή

Γεια σας ονομάζομαι Mαρία ειμαι 18 ετών και εχω πάρα πολύ χαμηλή αυτοπεποίθησή λογο του ότι εχω παραπάνω κιλά και προσπαθώ να καλύψω αυτό το πρόβλημα κάνοντας αστεία για τον εαυτο μου Επίσης κατι άκυρο αλλα σχετικό με την αυτοπεποίθηση μου αρέσει ενα αγόρι αλλα λόγο της εξωτερικής μου εμφάνισης παραπάνω κιλά φοβάμαι να του μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο γιατι μπορεί να ντρέπεται να τον δουν να μου μιλά τουλάχιστον ετσι σκέφτομαι αυτός προσπάθησε να με πλησιάσει 23 φορές αλλα λογο του οτι είμαι υπερβολικά ντροπαλή δεν μπορώ να α νοίξω συζήτηση ασχετα αν αυτός προσπαθεί να μάθει κάποια πραγματα για εμενα απο μια φίλη μου που μιλάνε στο φβ Θα ήθελα την βοήθεια σας στα 2 παραπάνω θέματα τα οποία με απασχολούν αρκετα

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

 

Στο ερώτημά σου απαντά η ψυχολόγος Δήμητρα Φιλοπούλου 

 

Σχετικά με το αγόρι που περιγράφεις, από όσα αναφέρεις καταλαβαίνω, εκείνος ενδιαφέρεται για σένα αλλά μάλλον λαμβάνει αρνητικά μηνύματα από την πλευρά σου. Αν ρωτάει για σένα τις φίλες σου, τότε μάλλον δεν ντρέπεται να τον δουν μαζί σου. Το πρόβλημα δεν είναι αν εκείνος ντρέπεται (που μάλλον δεν ντρέπεται), αλλά το γιατί νιώθεις εσύ τόσο άσχημα πράγματα για τον εαυτό σου. 

 

Αν εσύ πρώτη δεν συμπαθείς πρώτα εσύ τον εαυτό σου, δεν θα πιστέψεις ποτέ ότι κάποιον άλλος σε συμπαθεί. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, τότε δεν μπορείς και να πιστέψεις ότι μπορεί και κάποιος άλλος να το κάνει.

 

Τα επιπλέον κιλά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοπεποίθηση των περισσότερων υπέρβαρων ατόμων. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτό γίνεται φαύλος κύκλος: έχω παραπάνω βάρος-στεναχωριέμαι-τρώω υπερβολικά-έχω παραπάνω βάρος και ούτω καθεξής.

 

Μην γίνεσαι θύτης του εαυτού σου. Κάθε «αστειάκι» που κάνεις για τα κιλά σου μπορεί να προσφέρει διασκέδαση στους φίλους σου αλλά γυρίζει μπούμερανγκ και σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση ακόμα περισσότερο. Χρησιμοποίησε το χιούμορ σου για να κάνεις τους άλλους να γελούν, αλλά όχι εις βάρος του εαυτού σου!

 

Σκέψου μερικά από τα καλά σου στοιχεία, τόσο εμφανισιακά όσο και στο χαρακτήρα σου. Ζήτα από τους φίλους σου να σου πουν τα θετικά σου στοιχεία. Είμαι σίγουρη πως οι άνθρωποι που σε αγαπάνε βλέπουν εσένα και όχι τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά.

 

Ξεκίνα να νιώθεις συμπάθεια και αγάπη για εσένα και σιγά σιγά θα αρχίσεις να βρίσκεις τη δύναμη και τη θέληση να ξεφύγεις από την εικόνα σου που τόσο σε στεναχωρεί. Θα νιώσεις πως αξίζει να παλέψεις για να φτιάξεις ότι σε ενοχλεί στην εικόνα σου.

 

Η αυτοπεποίθηση είναι σαν ένα ευαίσθητο λουλούδι. Θέλει κόπο για να την καλλιεργήσουμε και αρκετή καθημερινή φροντίδα αλλά όταν ανθίζει ομορφαίνει τη ζωή μας.

 

Υποθέτω πως έχεις βαρεθεί να ακούς ότι πρέπει να χάσεις τα κιλά για λόγους υγείας, οπότε αυτήν τη «διάλεξη» θα την παραλείψω και γιατί είναι αυτονόητη.

 

Μείνε μακριά από στερητικές και μαγικές δίαιτες. Συμβουλεύσου έναν ειδικό διαιτολόγο-διατροφολόγο έτσι ώστε να έχεις έναν εξειδικευμένο σύμμαχο στην προσπάθεια σου να μειώσεις το βάρος σου.

 

Καλή επιτυχία!