Επικαιρότητα:

Δέκα απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε δίαιτα

12 Οκτ. 2016 - 06:10 | Γυναίκα
Δέκα απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε δίαιτα

 "Από Δευτέρα αρχίζω δίαιτα". Η φράση που όλοι μας έχουμε πει κάποια στιγμή, με τη φωνή μας να έχει ένα μείγμα αποφασιστικότητας και... δέους. Ναι, λίγο-πολύ όλοι μας θέλουμε να χάσουμε βάρος, ιδίως σε μια εποχή που η καθιστική ζωή και το άγχος μπορούν πολύ εύκολα να μας κάνουν να πάρουμε επιπλέον κιλά.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορεί ο καθένας μας να κάνει για να χάσει βάρος, χωρίς να υποστεί τη βάσανο της δίαιτας. Απλώς, αυτά τα πράγματα πρέπει να τα κάνουμε... ευλαβικά, κάθε μέρα και με σύστημα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι με σχετικό έλεγχο της διατροφής μας (ναι, μια ολόκληρη πίτσα στην καθισιά μας είναι υπερβολή...) θα δούμε τα περιττά κιλά να χάνονται.

1. Πίνουμε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα: έρευνα έδειξε ότι ένα-δύο ποτήρια νερό πριν το γεύμα μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες ως και 4 κιλών μέσα σε τρεις μήνες.

2. Τρώμε πρωινό: ναι είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, και μας βοηθά, όχι μόνο να μην τσιμπολογάμε πριν από τα γεύματα, αλλά και να χάνουμε βάρος.

3. Ασκούμαστε την ώρα των διαφημίσεων: αυτό το δίλεπτο-τρίλεπτο αντί να κάνουμε ζάπινγκ, μπορούμε να κάνουμε μερικές απλές ασκήσεις με τις οποίες καίμε περιττές θερμίδες.

4. Περπατάμε πέντε λεπτά επιπλέον κάθε μέρα: το περπάτημα είναι μια καλή άσκηση ούτως ή άλλως και όσο αυξάνουμε τη διάρκειά του τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε, θέτοντας ως στόχο τα τριάντα λεπτά περπατήματος τη μέρα.

5. Μασάμε καλά το φαγητό μας: όσο πιο αργά τρώμε και όσο πιο καλά μασάμε τις μπουκιές μας, τόσο λιγότερο τρώμε, καθώς το αίσθημα του κορεσμού έρχεται πιο σταδιακά απ' όσο όταν τρώμε γρήγορα.

6. Πίνουμε πράσινο τσάι: όχι τεράστιες ποσότητες, διότι είναι διουρητικό και μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, αλλά σε λελογισμένες ποσότητες το πράσινο τσάι είναι λιποδιαλυτικό.

7. Τρώμε γαλακτοκομικά: έρευνα έδειξε ότι γυναίκες που έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών τρεις φορές την ημέρα έχαναν 70% περισσότερο λίπος από γυναίκες με δίαιτα πτωχή σε γαλακτοκομικά.

8. Περπατάμε όταν μιλάμε στο τηλέφωνο: όπως και με το περπάτημα, είναι μια άσκηση που καίει θερμίδες

9. Κοιμόμαστε καλά: ένα επτάωρο ύπνου κάθε βράδυ εγγυάται καλύτερη πεπτική λειτουργία, ενώ άνθρωποι που δεν κοιμούνται καλά έχουν την τάση να τρων περισσότερο.

10. Ασκούμαστε με φίλους: η μοναχική άσκηση μπορεί να γίνει βαρετή, αντίθετα, έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ασκούμαστε με φίλους ή σε ομάδα έχουν την τάση να χάνουν περισσότερο βάρος.