Η ιστορία του μοντέλου που ακρωτηριάστηκε εξαιτίας ενός ταμπόν

13 Οκτ. 2016 - 12:12 | Γυναίκα
Η ιστορία του μοντέλου που ακρωτηριάστηκε εξαιτίας ενός ταμπόν

Η Lauren Wasser είναι μοντέλο από την Καλιφόρνια, πριν από 3 χρόνια της συνέβη, ένα σπάνιο περιστατικό. Έχασε το πόδι της λόγω Συνδρόμου Τοξικού Σοκ από ταμπόν και προέβη σε μήνυση της εταιρείας.

Χρειάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό, καθώς και σε σειρά επεμβάσεων αποκατάστασης. Ο σωματικός και ψυχολογικός της πόνος, τεράστιος, βρήκε όμως τη δύναμη να αντεπεξέλθει και να συνεχίσει τη ζωή της. Μήνυσε την εταιρεία Kotex, και έβαλε σκοπό ζωής να ενημερώσει το κόσμο, για αυτό το σπάνιο αλλά επικίνδυνο φαινόμενο.

Μέσω των social media, έγινε παγκοσμίως διάσημη, και πρόσφατα έγινε πρωταγωνίστρια, σε καμπάνια της εταιρείας Nordstrom. Δηλώνει ευτυχισμένη, σίγουρη για τον ευατό της, και κάνει σχέδια και όνειρα για το μέλλον. Το 2012, μετά το περιστατικό με την υγεία της, βίωσε βαριάς μορφής κατάθλιψη για πολλoύς μήνες. Είχε παραιτηθεί από τη ζωή. Με τη βοήθεια των δικών της ανθρώπων, ξαναβρήκε ενδιαφέρον για τη ζωή και δεν άργησε να επιστρέψει στο χώρο της μόδας.

Μέσα από την ιστορία της, έχει ως στόχο να διαδώσει περισσότερο τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ταμπόν, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ΣΤΣ. Σύμφωνα με την Κλινική Mayo, το ΣΤΣ, είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή επιπλοκή ορισμένων τύπων βακτηριακών λοιμώξεων που συχνά προκύπτει από τοξίνες που παράγονται από το βακτήριο Staphylococcus aureus (Staph).

e-radio