Επικαιρότητα:

Μάχη για το My Number One. Πατέρας ο Ψαλτάκης, πρόστιμο στο Δάντη

21 Οκτ. 2016 - 07:30 | Show Biz
Μάχη για το  My Number One. Πατέρας ο Ψαλτάκης, πρόστιμο στο Δάντη

Ο συνθέτης και ο τραγουδοποιός, διεκδικούν την «πατρότητα» του τραγουδιού «My Number One» με το οποίο η Έλενα Παπαρίζου κέρδισε την πρώτη θέση στη Eurovision του 2005
Την τελική απόφαση από τον Άρειο Πάγο, αναμένει ο Μάνος Ψαλτάκης, έπειτα από έντεκα χρόνια που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Χρήστο Δάντη. Ο συνθέτης και ο τραγουδοποιός, διεκδικούν την «πατρότητα» του τραγουδιού «My Number One»  με το οποίο η Έλενα Παπαρίζου κέρδισε την πρώτη θέση στη Eurovision του 2005.

Μιλώντας στην κάμερα του «Πρω1νού», πριν από λίγες ημέρες, ο Μάνος Ψαλτάκης μίλησε για την εξέλιξη της δικαστικής διαμάχης: «Φτάσαμε στον Άρειο Πάγο. Παρόλο που δικαιώθηκα στα δικαστήρια, εγώ του έχω δώσει το 50% ήδη. Είπα στη δικηγόρο μου:  ''Βάλ'τε του το 50% στη δικηγόρο μου γιατί αυτός το πήγε στην ΕΡΤ,  αν το πήγαινα εγώ θα μου το πετάγανε στα σκουπίδια. Γιατί τους ξέρω. Δικάστηκε πρωτόδικα (και η απόφαση ήταν):  ''Ο πατέρας του My Number One είναι ο Μάνος Ψαλτάκης, 20.000 πρόστιμο στον Δάντη για να με αποζημιώσει και 1.000 ευρώ κάθε φορά που θα λέει ότι το τραγούδι είναι δικό του''».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μάνος Ψαλτάκης αποκάλυψε ότι η Έλενα Παπαρίζου είχε πει στη σύζυγό του, ότι γνωρίζει την αλήθεια. «Είχα πάει τότε στο Fever πρώτο τραπέζι με τη σύζυγό μου. Την έστειλα στα καμαρίνια να πάρει τη γνώμη της Έλενας και της είπε: ''Ξέρω την αλήθεια αλλά δεν μπορώ να επέμβω''», είπε ο Μάνος Ψαλτάκης στο «Πρω1νό».

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Μάνος Ψαλτάκης σε ανάρτηση του στο Facebook, ξεκαθάρισε ότι έχει δικαιωθεί σε τρία δικαστήρια, αλλά αναμένει την τελική απόφαση του Αρείου Πάγου. «Αγαπημένοι μου φίλοι, όσοι σήμερα διαβάσατε τη Freddo και είδατε την εκπομπή Πρω1νό σήμερα, είπα ότι βεβαίως έχω κερδίσει τρία δικαστήρια, δηλαδή ασφαλιστικά μέτρα, στο δεύτερο (δικαστήριο) ο Δάντης έφαγε 7 μήνες φυλάκιση και υπόγραψε τα εξής επί λέξη: ΄΄Αναγνωρίζω τον κύριο Ψαλτάκη σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη΄'', και στο πρωτοδικείο όπου δικαιώθηκα πανηγυρικά, όσο για τον Άρειο Πάγο, (την δίκη) που έγινε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, είπα ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελλληνική δικαιοσύνη και για μία φορά ακόμα πιστεύω ότι θα λάμψει και πάλι αλήθεια. Και τα αυτά γιατί μερικά site λένε ότι δικαιώθηκα και τέλος. Όχι δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο απλά όλοι ξέρουν τη αλήθεια και έβγαλαν αυτή την απόφαση. Η τελική απόφαση θα βγει σε λίγο διάστημα από τον Άρειο Πάγο, εκεί τελειώνουν όλα! Φιλιά σε όλους», έγραψε ο Μάνος Ψαλτάκης.