Επικαιρότητα:

Η δίαιτα που δεν θα έκανα ποτέ ξανά: 4 γυναίκες αποκαλύπτουν

02 Δεκ. 2016 - 09:01 | Γυναίκα
Η δίαιτα που δεν θα έκανα ποτέ ξανά: 4 γυναίκες αποκαλύπτουν

Οταν οι άνθρωποι καταφέρνουν να πετύχουν στόχους, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να συγκαταλέγεται και η μείωση του σωματικού βάρους, έπειτα από αυστηρή δίαιτα και σκληρή προπόνηση, τότε αποτελούν πηγή έμπνευσης για όσους επιθυμούν να πετύχουν κάτι αντίστοιχο, προκειμένου να βελτιώσουν τη σωματική τους υγεία και να αισθανθούν καλύτερα με την εξωτερική τους εικόνα.

Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που αποτελούν πηγή έμπνευσης και ασκούν επιρροή, γιατί δεν τα κατάφεραν! Οχι γιατί απέτυχαν, αλλά επειδή επέλεξαν να διακόψουν την προσπάθεια για ποικίλους λόγους.

Αν νιώθετε κι εσείς ότι η σχέση σας με τη διατροφή και το σωματικό σας βάρος είναι περίπλοκη, τότε μην ανησυχείτε γιατί δεν είστε μόνες /οι στον πλανήτη.

4 γυναίκες μιλούν στο womenshealthmag.com και αποκαλύπτουν τους λόγους που τις οδήγησαν εκεί.

Μετρούσα συνέχεια τις θερμίδες: « Για το μεγαλύτερο διάστημα προσπαθούσα να χάσω βάρος μετρώντας τις θερμίδες που κατανάλωνα. Θεωρούσα, ότι αν δεν ξεπεράσω τις 1200 θερμίδες, θα μπορούσα να μειώσω τα κιλά. Ωστόσο, έτρωγα λανθασμένες τροφές και κατέληγα με έντονο αίσθημα πείνας τη νύχτα και ελάχιστη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ξαφνικά, ανακάλυψα ότι δεν πρέπει να μετράς απλά τι θερμίδες, αλλά να δίνεις σημασία στην ποιότητα όσων καταναλώνεις. Ετσι, άρχισα να βάζω στα γεύματα μου 80% «καθαρές» τροφές που επιτρέπονταν, ενώ το 20% περιείχε οποιαδήποτε άλλη τροφή ήθελα να δοκιμάσω. Αυτή η στρατηγική με οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα έπειτα από 18 μήνες», Lindsay, 28.

21 ημέρες χωρίς ζάχαρη: « Δοκίμασα μια δίαιτα που ήταν ουσιαστικά μια αποτοξίνωση από οποιασδήποτε μορφής ζάχαρη, ακόμα και αυτής που περιέχουν τα φρούτα. Η εμπειρία ήταν για μένα απαίσια. Ένιωθα πως δεν είχα ποτέ ενέργεια και πως πεινούσα. Αν και αρχικά έχασα έξι κιλά, διαπίστωσα ότι το καλύτερο διατροφικό πλάνο περιλαμβάνει υγιεινά τρόφιμα, τόσο με φρούτα , όσο και με λαχανικά, αλλά και σωματική δραστηριότητα. Τώρα πια τρώω ανά τρεις ώρες και κάνω τρεις προπονήσεις την εβδομάδα: αερόβια άσκηση, άσκηση με βάρη και yoga. Εχω χάσει κιλά σε 28 μέρες και δεν αισθάνομαι ποτέ πείνα», Christina, 33.

Δίαιτα Ατκινς: « Πράγματι έχασα 10 με 15 κιλά με τη δίαιτα αυτή που είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, αλλά ήταν δύσκολο να συνεχίσω. Δεν επιτρέπεται να καταναλώσεις ψωμί ή ζάχαρη και αυτό είναι περίεργο όταν βρίσκεσαι στο δρόμο. Αναπόφευκτα πήρα όλα τα κιλά πίσω και το μόνο που μέτρησε τελικά είναι ότι έμαθα να τρώω με ρυθμό κι έτσι, αν τώρα ξεφύγω με κάτι που δεν είναι θρεπτικό και υγιεινό, διορθώνω τη ζημιά στο επόμενο γεύμα», Vicky, 32.
   

Αποτοξίνωση με χυμούς: « Μετά από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο υπέκυψα στον πειρασμό της ιταλικής κουζίνας, αποφάσισα να ακολουθήσω ένα πλάνο αποτοξίνωσης τριών ημερών, που βασιζόταν σε σπιτικούς χυμούς και έπινα πέντε με έξι τέτοιους χυμούς ημερησίως. Προσπάθησα να ισορροπήσω την πρόσληψη ζάχαρης από τα φρούτα με αρκετή ποσότητα λαχανικών στους χυμούς, καθώς επίσης, φρόντισα να ρίχνω σε έναν από το χυμούς και φιστίκια, ώστε να προσλαμβάνω και την απαραίτητη πρωτεΐνη. Η μόνη εναλλακτική που έδινα στον εαυτό μου ήταν το νερό και το τσάι βοτάνων. Επειδή δεν μπορούσα να έχω διαρκώς ένα χυμό έτοιμο, έφτασα σε σημείο να νιώσω πολλές φορές ότι πεινάω και ένιωθα χάλια. Η αδυναμία λόγω της έλλειψης ενέργειας ήταν έντονη σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορούσα να πάω στη δουλειά ή να κάνω προπόνηση ή ακόμα και να συναντηθώ με φίλους και γνωστούς. Το να χάσω 7 κιλά σε τρεις ημέρες δεν ήταν κάτι το υγιεινό», Talia, 30.