Επικαιρότητα:

Πέντε μέρη στην Αθήνα που μας ταξιδεύουν στο χρόνο

09 Ιαν. 2017 - 09:07 | Διασκέδαση
Πέντε μέρη στην Αθήνα που μας ταξιδεύουν στο χρόνο

Ξυπνάμε μνήμες από τα παλιά ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο. Η Αθήνα της δεκαετίας του '50 και του '60 μοιάζει να είναι στα καλύτερά της. Αγαπημένα στέκια της πόλης, υιοθετώντας ρετρό αισθητική με έπιπλα και διακοσμητικά παλιακά, μας μεταφέρουν στο παρελθόν δημιουργώντας γλυκά, νοσταλγικά συναισθήματα. 

Γιασεμί

Αυτό το ρομαντικό καφέ στην Πλάκα, με τα τραπεζάκια στα σκαλάκια σε ένα γραφικό σοκάκι κι εσωτερικό χώρο που θυμίζει φιλόξενο σπίτι, αποτελεί απαραίτητη στάση σε αυτή την πόλη. Κρυμμένο στα στενάκια της Πλάκας, το Γιασεμί χαρακτηρίζεται για το, κατά πολλούς, πιο ατμοσφαιρικό περιβάλλον στην πόλη. Καιρού επιτρέποντος, καθίστε στις παρεΐστικες μαξιλάρες του και απολαύστε την περαντζάδα. Δεν θα χορταίνετε να χαζεύετε την υπέροχη αυλή που θυμίζει παλιές ένδοξες εποχές της Αθήνας! Αν προτιμήσετε τον εσωτερικό του χώρο, τη μύτη σας θα γαργαλίσουν μυρωδιές από σπιτικό ψωμί, λεμονόπιτες και μπισκότα, τσάι γιασεμιού και πολλά άλλα μαγευτικά αρώματα. Επιλέξτε κάποιο από τα ελαφριά πιάτα ή τα γλυκά του και απλώς απολαύστε ένα από τα πιο αυθεντικά σημεία συνάντησης στη Αθήνα.

Πληροφορίες 

Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ. 2130 417937, fb page: Yiasemi

https://www.facebook.com/YiasemiPlaka/

Μπλε Παπαγάλος 

Στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, ο Μπλε Παπαγάλος δημιουργήθηκε με αφορμή την ιστορία του θρυλικού Τζο Μπλάνκετ, του Κουβανού συλλέκτη σπάνιων πουλιών που στο τέλος της δεκαετίας του '20 έφτασε μέχρι την Ελλάδα αναζητώντας τον εξωτικό μπλε παπαγάλο. Με vintage αισθητική και νοσταλγική διάθεση, μια επίσκεψη εδώ είναι αρκετή για να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο στις δεκαετίες του '50 και του '60. Βελούδινοι καναπέδες και πολυθρόνες (όπως εκείνη η αγαπημένη της γιαγιάς), τραπεζάκια μικρά και γουστόζικα, ρετρό κορνίζες στους τοίχους και η αντίστοιχη μουσική υπόκρουση θα σας κάνουν να το μετατρέψετε σε στέκι. Στα συν οι λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, τα εξαιρετικά γλυκά και τα προσεγμένα cocktails που παίρνουν τη σκυτάλη το βράδυ. 

Πληροφορίες 

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, τηλ. 211 0121099, fb page: Μπλε Παπαγάλος

https://www.facebook.com/BlePapagalos/

Spinster

Στην περιοχή του Γερανίου, πίσω ακριβώς από το Δημαρχείο, στο κέντρο της Αθήνας, η "γεροντοκόρη" όπως είναι η μετάφραση του ονόματος του bar Spinster, μας μεταφέρει στην εποχή της δεκαετίας του '50. Με ανάλογη διακόσμηση, το Spinster δημιουργήθηκε με σκοπό να μας κάνει να χορέψουμε με τους φίλους, σε ένα παρεΐστικο περιβάλλον με βασικά στοιχεία το γυαλί, το ξύλο και τον μπρούντζο (χαρακτηριστικά των 50's), απολαμβάνοντας ταυτόχρονα προσεγμένα ποτά και cocktails. Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει καφέ και διάφορα τσάι συνοδεία fingerfood (αν επιθυμείτε), ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται με τις disco, jazz, funky, pop μουσικές των resident djs.

Πληροφορίες 

Ικτίνου 3, Αθήνα, τηλ. 210 5222232, fb page: Spinster 

https://www.facebook.com/SpinsterBar/

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com