Επικαιρότητα:

Μήνυση στην Ελένη Μενεγάκη: Ποιος τη ζητάει 24.000 ευρώ

12 Ιαν. 2017 - 17:46 | Show Biz
Μήνυση στην Ελένη Μενεγάκη: Ποιος τη  ζητάει 24.000 ευρώ

Φωτιές άναψε στην Ελένη Μενεγάκη ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή της “Ελένη”, από συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς κατατέθηκε μήνυση και αγωγή εναντίον της παρουσιάστριας, δημοσιογράφων της εκπομπής της και του Alpha, με την οποία ζητείται το ποσό των 24.000 ευρώ.

Το επίμαχο απόσπασμα προέρχεται από συνέντευξη της ηθοποιού στον Φρέντυ Γερμανό και την εκπομπή Σήμερα, το 1969, στο δωμάτιο του μαιευτηρίου στο οποίο η θρυλική ηθοποιός έφερε τον κόσμο τον γιο της, Γιάννη Παπαμιχαήλ.

 Στο κανάλι του στο YouTube ο Νίκος Μαστοράκης σχολιάζει κάτω από το βίντεο:

«Η Αλίκη φιλοξένησε (στο δωμάτιο του μαιευτηρίου) τον Φρέντυ Γερμανό, αυτή τη φορά ως… απεσταλμένο του ΣΗΜΕΡΑ.

Με συνεργείο της Φίνος Φιλμ και κάμερα 35mm, κάναμε αυτή την ιστορική συνέντευξη που τα “σοβαρά” κανάλια αρέσκονται να παίζουν πειρατικά (στον Alpha μάλιστα έχει κατατεθεί σχετική μήνυση και αγωγή).

Φταίνε και οι πειρατές του YouTube που ανεβάζουν ό,τι λάχει, για να το αναπαράγουν ως κλεπταποδόχοι οι ανεύθυνοι καναλάρχες».

Υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για δικό του πνευματικό δημιούργημα, καθώς υπαγόρευε τις ερωτήσεις στον Φρέντυ, ο Νίκος Μαστοράκης κινήθηκε δικαστικά.

Όπως αναφέρει η Espresso, ως μάρτυρας κατέθεσε μία φίλη του, η οποία υποστήριξε ότι το κανάλι όφειλε να του ζητήσει τα πνευματικά δικαιώματα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του καναλιού υποστήριξε πως δεν είναι πνευματικός δημιουργός ο κ. Μαστοράκης, καθώς, αν υπάρχει δικαίωμα, τότε αυτό ήταν της Βουγιουκλάκη και του Γερμανού, ή των κληρονόμων τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στο παρελθόν, ο κ. Μαστοράκης είχε υποβάλει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος, τόσο του Alpha, όσο και του Star, για την προβολή αποσπασμάτων από διάφορες εκπομπές στις οποίες συμμετείχε.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, «επιβάλλεται χρηματική ποινή ποσού 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση», ενώ ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους απειλούνται με «προσωπική κράτηση δύο μηνών για κάθε παράβαση».

 

ESPRESSO