Επικαιρότητα:

Ποια ψάρια κρύβουν κινδύνους για τις εγκύους

21 Ιαν. 2017 - 15:47 | Γυναίκα
Ποια ψάρια κρύβουν κινδύνους για τις εγκύους

Κατάλογο με τις καλύτερες, τις καλές και τις προς αποφυγή επιλογές ψαριών από τις εγκύους δημοσιοποίησε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων- FDA, ξεχωρίζοντας τα ψάρια ανάλογα με την επικινδυνότητά τους.

Όπως γράφει το Newsweek, εδώ και χρόνια οι ειδικοί της υγείας συμβουλεύουν τις μέλλουσες μητέρες να αποφεύγουν κάποια θαλασσινά λόγω υψηλών επιπέδων υδραργύρου, που μπορεί να βλάψουν τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα του αγέννητου παιδιού τους. Δεν υπήρχαν όμως συστάσεις, τουλάχιστον στην Αμερική, τις οποίες να υποστηρίζουν και κυβερνητικοί οργανισμοί.

Η νέα σύσταση, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του FDA, συμβουλεύει τις εγκύους να αποφεύγουν την κατανάλωση επτά ειδών ψαριών, μεταξύ άλλων καρχαρία, ξιφία, μεγαλόφθαλμο τόνο και σκουμπρί.

«Το ψάρι είναι σημαντική πηγή πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών συστατικών για τα μικρά παιδιά και τις γυναίκες που εγκυμονούν ή θηλάζουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του FDA Stephen Ostroff. «Οι συστάσεις μας δείχνουν τη μεγάλη ποικιλία ψαριών στην αμερικανική αγορά που μπορούν να καταναλώνουν ελεύθερα».

Ο FDA συστήνει δύο με τρεις μερίδες ψαριών με χαμηλά επίπεδα υδραργύρου την εβδομάδα.

dafghj