Επικαιρότητα:

Παντελής Παντελίδης: Ενδείξεις για DNA της Φρόσως Κυριάκου στο τιμόνι! Συνοδηγός ο τραγουδιστής;

22 Ιαν. 2017 - 13:00 | Show Biz
Παντελής Παντελίδης: Ενδείξεις για DNA της Φρόσως Κυριάκου στο τιμόνι! Συνοδηγός ο τραγουδιστής;

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη. Σήμερα, η εφημερίδα "Real News" δημοσιεύει νέα στοιχεία, που ίσως ανατρέψουν τα δεδομένα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης που υπογράφει ο διδάκτωρ Μοριακής Νιολογίας και Γενετικής, Γεώργιος Φιτσιάλος, ένας από τους ειδικούς που ερευνά την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας Παντελίδημ αναφέρεται ότι υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις πως στο τιμόνι υπήρχε και γυναικείο DNA.

Στην πραγματογνωμοσύνη, που παραδόθηκε στον εισαγγελέα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Στις δύο από τις επτά δειγματοληψίες, που πραγματοποήθηκαν στο τιμόνι του οχήματος, η γενετική ανάλυση οδήγησε στην ανίχνευση μεικτού γενετικού προφίλ τουλάχιστον δύο ατόμων, το ένα εκ των οποίων είναι ο Παντελίδης Παντελεήμων. Με μια πιο προσεκτική ματιά στους δείκτες, παρατηρεί κανείς ότι εμφανίζουν πλήρη συμβατότητα με το γενετικό προφίλ της Κυριάκου Ευφροσύνης και αυτό το στοιχείο χρήζει περαιτέρω μελέτης".

Όπως αναφέρει η "Real News", η έκθεση κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στον αρμόδιο εισαγγελέα από τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας Παντελίδη, Χαράλαμπο Λυκούδη, και αποτελεί, ήδη, τμήμα της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα, ο κ. Φιτσιάλος επιβεβαιώνει την πραγματογνωμοσύνη και τονίζει πως "ίχνη αίματος ενός εκ των δύο θηλυκών ατόμων που επέβαιναν στο όχημα, ανιχνεύθηκαν στην πόρτα του οδηγού, ενώ στο τιμόνι ανιχνεύθηκαν γενετικά στοιχεία επιπλέον εκείνων του Παντελή Παντελίδη που είναι συμβατά με το θηλυκό αυτό άτομο, που όμως χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση, λόγω του περιορισμένου αριθμού τους".

Ουσιαστικά ο κ. Φατσιάλος αναφέρεται στην Φρόσω Κυριάκου, καθώς η Μίνα Αρναούτη απεγκλωβίστηκε από το πίσω κάθισμα και για την οποία λέει: "Το άλλο θηλυκό άτομο που επέβαινε στο όχημα, ανιχνεύεται αποκλειστικά στον χώρο του πίσω καθίσματος, όπου και βρισκόταν τη στιγμή του δυστυχήματος, σύμφωνα με μαρτυρίες".

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, ανιχνεύθηκαν δείγματα DNA του Παντελίδη στον χώρο του οδηγού και στο τιμόνι, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε. Ωστόσο, ίχνη αίματος του τραγουδιστή ανιχνεύθηκαν και στη θέση του συνοδηγού, με έναν τεράστιο λεκέ στην καμπίνα ακριβώς πάνω από το κεφάλι του επιβάτη, αλλά και σε άλλα σημεία, όπως στο κάθισμα, το σπασμένο τζάμι και στην κουρτίνα αερόσακο-προστασίας συνοδηγού.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης, τονίζεται ότι από αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί να εξαχθεί κανένα ασφαλές συμπέρασμα ως προς σε ποια θέση βρισκόταν ο τραγουδιστής τη στιγμή του δυστυχήματος, αλλά επισημαίνονται ισχυρές ενδείξεις.

"Το γεγονός ότι ανιχνεύεται αποκλειστικά το γενετικό υλικό του Παντελίδη στον χώρο του συνοδηγού σε πολλές διαφορετικές δειγματοληψίες, όπως στο κάθισμα και στο σπασμένο τζάμι, αλλά κυρίως στην κουρτίνα/αερόσακο, που ανοίγει μόνο κατά τη στιγμή του ατυχήματος, άρα έρχεται σε επαφή σίγουρα με αυτή το άτομο που κάθεται στη θέση του συνοδηγού, είναι μια ισχυρή επιστημονική ένδειξη για τη θέση που κατείχε την ώρα του δυστυχήματος", τονίζει ο κ. Φατσιάλος.

 

Real News