Επικαιρότητα:

Eurovision 2024: Είδαμε την Ιρλανδία και πιάσαμε σκόρδα και σταυρούς

08 Μαίου 2024 - 09:22 | Media
Eurovision 2024: Είδαμε την Ιρλανδία και πιάσαμε σκόρδα και σταυρούς

Μία τελετή επίκλησης στον Άδη στήθηκε το βράδυ της Τρίτης (07/05) στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2024 με την Ιρλανδία να εμφανίζεται στη σκηνή του Malmö Arena και για 3 λεπτά ο Ευρωπαϊκός Μουσικός Διαγωνισμός να μετατρέπεται σε ένα μικρού μήκους horror show.

Το Bambie Thug ερμήνευσε το “Doomsday Blue” μέσα σε έναν κύκλο από κεριά, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα, με φούστα tutu και κέρατα, ενώ ένας ημίγυμνος χορευτής δίνει στη σκηνή “κενταυριανές” δονήσεις.

Στο τέλος της εμφάνισης, ο κύκλος των κεριών υψώνεται και η μεγάλη κραυγή στο φινάλε ολοκληρώνεται, με ένα γραφικό φόντο που γράφει “CROWN THE WITCH“.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εμφάνισης, το “Doomsday Blue”, του non-binary καλλιτέχνη Bambie Thug έχει να κάνει με την προσπάθεια για αποδοχή του εαυτού του κάθε ατόμου και είναι μια ωδή στην queer κοινότητα. Το Bambie Thug σπάει τα στερεότυπα του φύλου, για να δημιουργήσει έναν ήχο που καθορίζει την εποχή του, με στοιχεία ποπ, ροκ, ηλεκτρονικά και άλλα.

Eurovision 2024: Οι αντιδράσεις στο X με τη συμμετοχή της Ιρλανδίας
Η εμφάνιση του Bambie Thug μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε και όσο και αν τρόμαξε τους τηλεθεατές, πολλοί έκαναν λόγο για ένα άρτιο υπερθέαμα, με τη συμμετοχή της Ιρλανδίας να έχει προκαλέσει θόρυβο τις τελευταίες εβδομάδες καθώς είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με τις συμμετοχές της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού κατά το παρελθόν.

 
Το Bambie Thug άρχισε αμέσως να γίνεται trending στο X/Twitter κατά τη διάρκεια του show με πολλούς θεατές να επαινούν την εξαιρετική του εμφάνιση, όμως κάπως αντίθετη άποψη είχε το ελληνικό κοινό, που επιστράτευσε ακόμα και τη Ζουμπουλία από το “Παρά Πέντε” για να… ξορκίσει το κακό.

κακό.