Επικαιρότητα:

Φτιάχνουμε ένα παιδικό δωμάτιο τώρα που #μένουμε_σπίτι

21 Μαρ. 2020 - 10:04 | Παιδιά
Φτιάχνουμε ένα παιδικό δωμάτιο τώρα που #μένουμε_σπίτι

Όλα τα παιδιά λατρεύουν το δωμάτιο τους, καθώς είναι ο δικός τους προσωπικός χώρος, το καταφύγιο τους. Είναι ο χώρος όπου μεγαλώνουν, παίζουν, αποθηκεύουν τα αγαπημένα τους αντικείμενα, δημιουργούν, εμπνέονται και φυσικά κοιμούνται και ονειρεύονται…
Το μυστικό στη δημιουργία του ιδανικού παιδικού δωματίου βρίσκεται στην προετοιμασία. Αν κάνετε το σωστό σχεδιασμό, τότε θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο, ζεστό χώρο που θα κάνει τα παιδιά σας χαρούμενα κι εσάς περήφανούς για τις επιλογές σας.
Παρακάτω σας παραθέτουμε πέντε απλές συμβουλές για τη δημιουργία του ιδανικού παιδικού δωματίου.

1. Μετρήστε σωστά το δωμάτιο
Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά όλοι οι καλοί σχεδιαστές γνωρίζουν ότι η επιτυχία κρύβεται στις λεπτομέρειες. Προτού αρχίσετε να αγοράζετε όμορφα αντικείμενα για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του δωματίου, σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει σωστά τα μέτρα του δωματίου. Στην όλη διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά και τα παιδιά, κρατώντας για παράδειγμα το μέτρο στην μία άκρη ή καταγράφοντος τις διαστάσεις- αν πρόκειται για λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

2. Δημιουργήστε ζώνες δραστηριοτήτων
Σκεφτείτε τι δραστηριότητες θα εκτυλίσσονται μέσα στο χώρο, καταγράψτε όλα όσα θα θέλατε να υπάρχουν και να μπορούν να γίνουν μέσα στο δωμάτιο όπως για παράδειγμα ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ+ ΥΠΝΟΣ+ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ+ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ + ΠΑΙΧΝΙΔΙ+ ΔΙΑΒΑΣΜΑ. Αυτό είναι σίγουρα μια καλή αρχή. Σύμφωνα με τα παραπάνω μπορείτε να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τη διάταξη του δωματίου. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να είναι απλός και λιτός ώστε να ενθαρρύνει το παιχνίδι και τη δημιουργία. Τοποθετήστε τα έπιπλα στις άκρες του δωματίου ώστε να αφήσετε αρκετό ελεύθερο χώρο στο κέντρο. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του δωματίου δημιουργήστε ζώνες και προσδιορίστε με ακρίβεια τις περιοχές και τις δραστηριότητες που θα εκτυλίσσονται σε αυτές. Αυτό βοηθάει στο να είναι το δωμάτιο οργανωμένο και οπτικά πιο ελκυστικό.

3. Συγκεντρώστε ιδέες προτού ξεκινήσετε τις αγορές
Συγκρατηθείτε και μην πέσετε με τα μούτρα στις αγορές πραγμάτων που σας αρέσουν μεμονωμένα και χωρίς προγραμματισμό. Αρχίστε να συγκεντρώνετε εικόνες, φωτογραφίες, κάρτες και δείγματα υφασμάτων. Αποθηκεύστε ιδέες που συναντάτε στο διαδίκτυο και σας ενθουσιάζουν. Συνεχίστε να προσθέτετε ιδέες και να αναμειγνύεται προτάσεις και αντικείμενα, έως ότου αισθανθείτε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

4. Και τώρα έφθασε οι ώρα για αγορές
Εφόσον καταλήξετε στο σχεδιασμό του δωματίου, τότε καταγράψτε αυτά που θα χρειαστεί να αγοράσετε και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό για το συγκεκριμένο project. H λίστα θα περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργικότητα και διακόσμηση του δωματίου δίνοντας προτεραιότητα σε είδη όπως

το κρεβάτι,

το καρεκλάκι - γραφείο,

τα έπιπλα αποθήκευσης.

Αυτά μπορεί να έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα ή θέμα που θα ακολουθήσετε και σε άλλα στοιχεία του δωματίου όπως οι κουρτίνες, ο φωτισμός, οι τοίχοι κ.α.

5. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία
Κάντε σωστό σχεδιασμό και ξοδέψτε χρήματα σε είδη χρήσιμα, πρακτικά, όμορφα και λειτουργικά που θα κάνουν τα παιδιά σας ευτυχισμένα γιατί τελικά….. μόνο αυτό είναι το ζητούμενο.

Δείτε ΕΔΩ... υπέροχα έπιπλα αλλά και ότι χρειαστείτε για ένα δωμάτιο - παράδεισο για το αστέρι σας

 

ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ - ΓΡΑΦΕΙΟ

 

ΠΑΓΚΑΚΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

 

ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

 

ΣΕΤ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

 

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΜΕ ΣΚΑΜΠΟ

 

ΕΠΙΠΛΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ DISNEY

 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΚΙΑ DISNEY

 

ΑΝΑΚΛΙΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ DISNEY

ΕΠΙΠΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΧΗΣ - ΝΕΟ