Επικαιρότητα:

Δείτε με τα παιδιά σας αυτό τo video κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

22 Ιαν. 2022 - 14:38 | Παιδιά
Δείτε με τα παιδιά σας αυτό τo video κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

Τα περιστατικά κακοποίησης, και δη της σεξουαλικής στα παιδιά, βρίσκονται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό. Όπως και να έχει, δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την σεξουαλική κακοποίηση, ειδικά όσο είναι ακόμα μικρά. Όμως η παιδεραστία δεν γνωρίζει ηλικιακά όρια και είναι υποχρέωσή μας, ως γονείς να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τα προστατεύσουμε.

Το παρακάτω βίντεο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9 ετών, αλλά και στους γονείς τους, ενημερώνει ότι παιδόφιλοι μπορεί να είναι ακόμα και άτομα εμπιστοσύνης της οικογένειας. Βασικός στόχος του είναι να παροτρύνει τα παιδιά να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τα αγγίζει σε σημεία που καλύπτονται από το εσώρουχό τους, αλλά και να μιλούν σε άτομα που εμπιστεύονται για οτιδήποτε τα κάνει να νιώθουν άβολα.

Το βίντεο
Με σκληρό, αλλά συνάμα πλήρως κατανοητό τρόπο, στο βίντεο μιλά ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο –μαζί με τον αδερφό της- πέφτει θύμα παιδεραστίας μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Η  μικρή εξηγεί όχι μόνο πώς την προσέγγισε ο θύτης, αλλά -κυρίως- τι έκανε εκείνη στη συνέχεια.

Δείτε το βίντεο εδώ

healthstories