Ο Βαγγέλης Καρατζάς μιλάει για τη ζωή του με τον γιο του που είναι στο φάσμα του αυτισμού

23 Μαρ. 2022 - 12:49 | Παιδιά
Ο Βαγγέλης Καρατζάς μιλάει για τη ζωή του με τον γιο του που είναι στο φάσμα του αυτισμού

Ο Βαγγέλης Καρατζάς μιλάει στην εκπομπή «Ελένη» για τη ζωή με το γιο του, που είναι στο φάσμα του αυτισμού, εξηγεί πως μπορεί να επηρεάσει ο αυτισμός έναν γάμο, αναφέρεται σε κοντινούς του ανθρώπους που απομακρυνθήκαν λόγω του αυτιστικού παιδιού του και περιγράφει πως έμαθε να προσαρμόζει τα όνειρα του για το παιδί του.
Ο Βαγγέλης Καρατζάς είναι ο πατέρας του 9χρονου Ηλία, που όταν ήταν 2,5 ετών διαγνώστηκε με (μη λεκτικό) αυτισμό. Ο Βαγγέλης μιλάει για το ταξίδι της οικογένειας με τη διαταραχή που άλλαξε τη ζωή τους.

Μιλώντας για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια διαταραχή/αναπηρία ενός παιδιού στους γονείς, ο Βαγγέλης εξηγεί πως οι τριβές που είχε στη σχέση του αυξήθηκαν λόγω των καθημερινών προβλημάτων που επιφέρει ο αυτισμός, ωσότου επήλθε ο χωρισμός.

«Είναι πολύ σύνηθες γονείς αυτιστικών παιδιών να χωρίζουν», εξομολογήθηκε ο κ. Καρατζάς στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη».

Παρότι ο Ηλίας είναι αυτιστικός, λύγισε και έκλαιγε όταν χώρισαν οι γονείς του, εκφράζοντας έτσι τον πόνο του. Σήμερα, ωστόσο, το πρώην ζευγάρι συνεργάζεται άψογα για το καλό του παιδιού του.

Ο Βαγγέλης μιλάει για το στίγμα που συνεχίζει να υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ως προς τον αυτισμό, που στη δική τους περίπτωση, φτάνει στο σημείο ο Ηλίας να μην καλείται σε πάρτι, ενώ οικογενειακά μέλη του Βαγγέλη απαρνήθηκαν τον ίδιο και τον γιο του από το φόβο τους για τον αυτισμό.

Ο ίδιος εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του ο ρόλος της μητέρας ενός αυτιστικού παιδιού είναι ακόμη πιο δύσκολο. Τέλος, εξηγεί πως φυσικά ο ίδιος είχε όνειρα για το γιο του, όπως το να πηγαίνουν μαζί στο Καραϊσκάκη – έμαθε όμως ως γονέας να προσαρμόζει τα όνειρά του και να ασχολείται μόνο τα σημαντικά πράγματα.