Επικαιρότητα:

O Γιάννης Κότσιρας στην Τεχνόπολις τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου

30 Αυγ. 2013 - 17:13 | Διασκέδαση

Ο Γιάννης Κότσιρας ανοίγει για τελευταία φορά το Μουσικό Κουτί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στην “Τεχνόπολις” ως κατάληξη της καλοκαιρινής του περιοδείας και στήνει ένα φεστιβάλ γιορτή της μουσικής και του κοινωνικού ακτιβισμού.


Όλα ξεκινούν από το “Μουσικό Κουτί”, το τελευταίο album του Γιάννη Κότσιρα που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και μας εισήγαγε στον σημερινό μουσικό κόσμο του Γιάννη Κότσιρα που δεν είναι άλλος από τον κόσμο όπως τον βιώνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια. Τραγούδια που περιγράφουν μια εποχή, που δε φοβούνται να μιλήσουν γι αυτήν και να τη νιώσουν. Μετά το “Μουσικό Κουτί” έγινε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα παλιά και αγαπημένα τραγούδια από τη μέχρι τώρα πορεία του Γιάννη Κότσιρα μαζί με τα καινούρια αλλά και με συνοδοιπόρο τον Στάθη Δρογώση και την “Όμορφη Ζωή” του, την ελεύθερη δηλαδή ζωή.

Η κατάληξη αυτής της συνεργασίας είναι το Φεστιβάλ που στήνεται για μια ημέρα στην “Τεχνόπολις”. Το Μουσικό Κουτί ανοίγει για μια τελευταία φορά και κρύβει μέσα του μουσικές και εκπλήξεις.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξουν οι Melios Balkana Mama, ένα από τα νέα ελληνικά συγκροτήματα που έχει ξεχωρίσει, ακολουθώντας ένα δρόμο διαφορετικό από την πεπατημένη. Επηρεασμένοι από διάφορα είδη μουσικής έχουν ένα δικό τους μουσικό στιλ, αφού έχουν ενσωματώσει τα παραπάνω στη βαλκανική μουσική με επιρροές από το βαλκανικό ήχο των χάλκινων πνευστών ο οποίος και αποτελεί τον ήχο-κατατεθέντα τους.

Αμέσως μετά για την πρώτη τους εμφάνιση στη Ελλάδα η βραβευμένη Shishani και οι Dub Colours. Μια συνεργασία της νέας αφροευρωπαίας τραγουδοποιού με δύο έλληνες μουσικούς. Μια συνεργασία που ξεκινά από την κεντρική Ευρώπη, περνά από τη Μεσόγειο και καταλήγει στην Αφρική.
Το “Μουσικό Κουτί” λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, θα μας δώσει την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να βρεθούμε πιο κοντά στο έργο και την προσπάθεια ομάδων και οργανώσεων που ως μοναδικό σκοπό τους, έχουν την έμπρακτη βοήθεια σε ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας αλλά και άλλες, που στόχος τους είναι η βοήθεια και η σωτηρία βασανισμένων ζώων ή ειδών που απειλούνται. Σας συστήνουμε λοιπόν τους ανθρώπους που χωρίς οικονομικά, πολιτικά ή οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα, εργάζονται σκληρά για να κάνουν καλύτερο τον κόσμο. Είναι ο τρόπος μας να πούμε ένα ευχαριστώ σε αυτούς τους καθημερινούς μικρούς ήρωες, που μοιραζόμαστε το όραμά τους να αλλάξουν τον κόσμο.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, «Τεχνόπολις»
Ώρα έναρξης: 20:30