Τρώμε πρωινό σε υπέροχες αυλές της Αθήνας

18 Απρ. 2016 - 09:50 | Διασκέδαση
Τρώμε πρωινό σε υπέροχες αυλές της Αθήνας

"Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" λέει ο θυμόσοφος λαός, και η αλήθεια είναι ότι έχει δίκιο. Και για να είναι καλή η ημέρα πρέπει να ξεκινήσει με καφέ πλούσιο σε άρωμα και χορταστικό πρωινό. Αυτή τη φορά όμως όχι στην κουζίνα του σπιτιού, αλλά στις ομορφότερες και πιο χρωματιστές αυλές της Αθήνας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε οχτώ από τις αγαπημένες μας στην πολη για να κάνουμε πράξη την γνωστή -και αποδεδειγμένα ολόσωστη στο έπακρο- λαϊκή ρήση. Καλημέρα λοιπόν!

  • Theory Bar & More

Η αυλή του μία από τις πιο αγαπημένες όχι μόνο για την περιοχή του Χαλανδρίου, αλλά και για ολόκληρη την πόλη. Λατρεμένη μας γωνιά σε αυτή εκείνη με το χαλικάκι, έτσι για να μας υπενθυμίζει ότι σιγά σιγά έρχεται καλοκαιράκι! Από τα πιο πολυσυζητημένα στέκια της περιοχής το Theory μας λέει καλημέρα με χορταστικά πρωινά από τα οποία δεν ξέρουμε τι να πρωτοεπιλέξουμε.

Ανάμεσα σε γαλλικό, αμερικάνικο, μεσογειακό και δροσερό επιλέγουμε το δεύτερο καθώς δηλώνουμε φανατικοί των προτάσεών του. Αποτελείται από αυγά, λουκάνικα, μπέικον, τυριά, αλλαντικά, σαλάτα, φρέσκο χυμό ή καφέ (€11).

Ενημερωθείτε για το Theory Bar & More

  • Artisanal

Από τις ωραιότερες αυλές της Αθήνας –ευδιάθετη, χρωματιστή και με πολύ πράσινο– την επιλέγουμε για να μας πάει καλά η μέρα καθώς όπως λέει και o θυμόσοφος λαός «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Στο... παριζιάνικο Artisanal, λοιπόν, με τον θεατρικό χαρακτήρα και τα art deco στοιχεία απολαμβάνουμε με τον καφέ μας γευστικά snacks καθημερινά 10.00-13.00.

Όσοι δεν είστε του πρωινού ξυπνήματος μην χάσετε το πολυσυζητημένο brunch του, που σερβίρεται καθημερινά (!) 13.00-18.00.

Info Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ. 6936 144744, facebook page

  • Βig Spoon

Από τον Οκτώβριο του 2014 όποτε και πρωτολειτούργησε έδωσε το δικό του στίγμα στην πολύβουη πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Το Βig Spoon είναι από εκείνα τα all day cafe-bar που μπορούν να μας φιλοξενήσουν όλες τς ώρες της ημέρες, και να μας κάνουν να περάσουμε το ίδιο ευχάριστα.

Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός δε χορταίνουμε να το επισκεπτόμαστε τα πρωινά και απολαμβάνουμε το Big Spoon Breakfast (5,90) στην υπέροχα διαμορφωμένη αυλή του. Δύο φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με δύο αυγά μάτια, μπέικον, τυρί Κατίκι, ντομάτα και ρόκα απτελούν τον πιο ιδανικό αλλά και γευστικό τρόπο για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας.

Εναλλακτικά, scrabbled eggs σε φρυγανισμένο ψωμί με μπέινκον τοματίνια και σπανάκι, γιαούρτι με μέλι, φρέσκα φρούτα εποχής, μπουκιές δημηριακών και ξηρούς καρπούς ή μια χορταστική ομελέτα με ψωμάκι μπριός και δροσερή σαλάτα σίγουρα θα σας κάνουν "κλικ". Το πρωινό σερβίρεται από τις 09.00-16.00.

Περισσότερες πληροφορίες για το Βig Spoon