Επικαιρότητα:

Πού μπορείτε να απολαύσετε την πανσέληνο του Αυγούστου

16 Αυγ. 2016 - 12:25 | Διασκέδαση
Πού μπορείτε να απολαύσετε την πανσέληνο του Αυγούστου
 Η πιο μεγάλη και εντυπωσιακή πανσέληνος του χρόνου έχει αρχίσει ήδη να σχηματίζεται… Λίγες μέρες μόνο μας χωρίζουν από αυτή και οι διοργανώσεις για την συγκεκριμένη βραδιά έχουν ήδη καθοριστεί για τις 19 Αυγούστου!

Ξεχωρίσαμε κάποιες από αυτές -σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας- έτσι ώστε να επιλέξετε εκείνη που σας ενδιαφέρει περισσότερο σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε.

Αθήνα

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας καλεί να απολαύσετε απολαύσουν τα κορυφαία αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης στην αθέατη νυχτερινή τους γοητεία. Την εμπειρία της νυχτερινής περιήγησης στα δάση των εκθεμάτων θα πλαισιώσουν αρχαιολόγοι του Μουσείου και ξεναγοί από τις 20.30 ως τις 22.00, αφηγούμενοι τις δικές τους Ιστορίες της Σελήνης, ενώ ο Νίκος Ξανθούλης στις 22.00 στην αίθουσα του «Βωμού» θα ερμηνεύσει στο πιάνο τις μουσικές του σεληνόφωτος από γνωστά ελληνικά τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου. Η είσοδος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα γίνεται ελεύθερα από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα, με τελευταία επιτρεπόμενη είσοδο στις 23.30.

Μουσείο Ακρόπολης

Με δύο ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις θα γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης την πανσέληνο του Αυγούστου. Το βράδυ της 18ης Αυγούστου το μουσείο θα υποδεχθεί στον προαύλιο χώρο τους την μπάντα The Swingin’ Cats, με ελληνικά και ξένα τραγούδια με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου. Την ίδια μέρα οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί στο κοινό από τις 08.00-00.00, με δωρεάν είσοδο από τις 20.00-00.00. Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, το Μουσείο θα λειτουργεί όπως κάθε Παρασκευή με τους εκθεσιακούς χώρους να παραμένουν ανοιχτοί από τις 08.00-22.00 και το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου έως τα μεσάνυχτα. Από τις 20.00 κι έπειτα, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους θα είναι ελεύθερη, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

Σούνιο

Το ιερό του Ποσειδώνα στο ακρωτήριο του Σουνίου αποτελεί ένα από τα πιο ειδυλλιακά, ρομαντικά και εντυπωσιακά σημεία στην Αττική, για όλους εσάς που θα βρίσκεστε στην Αθήνα στις 18 Αυγούστου. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20.00 έως τις 00.00.

Θεσσαλονίκη

Στον κεντρικό αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα συναυλία έντεχνης μουσικής με τον Βασίλη Λέκκα, με ώρα έναρξης στις 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη τόσο για τη συναυλία όσο και για τις εξωτερικές μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου.

Ηράκλειο

Στην είσοδο του ενετικού λιμανιού του Ηρακλείου, το ενετικό φρούριο Κούλες αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα και φημισμένα μνημεία της πόλης. Στο «Φρούριο στη Θάλασσα» όπως είναι η μετάφρασή του από το Castello a Mare ή Rocca a Mare (σύμφωνα με την ενετική ονομασία του), λοιπόν, στις 18 Αυγούστου, όσοι βρίσκεστε στο Ηράκλειο μην χάσετε τη συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο δώμα του φρουρίου. Ώρα έναρξης 20.30. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό μπορεί να επισκεφτεί δωρεάν τους χώρους του φρουρίου.

Αίγινα

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα, ο οποίος με τον ναό του Ηφαίστου στο Θησείο και το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο δημιουργούν ένα νοητό ισοσκελές τρίγωνο, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση- μουσικοκινητικό δρώμενο με τον τίτλο "Ναός" με διάρκεια γύρω στα 45 λεπτά. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00.

Για 4 ολόκληρες ημέρες, ή για την ακρίβεια νύκτες, θα εορταστεί η πανσέληνος του Αυγούστου φέτος. Το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία όλης της χώρας, υπό το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Η πανσέληνος είναι την Πέμπτη, 18 Αυγούστου, ωστόσο οι εκδηλώσεις ξεκινούν από αύριο, Τετάρτη 17 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 21 Αυγούστου. Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Δείτε στο συνημμένο αρχείο τους 116 χώρους όπου θα γίνουν οι δωρεάν εκδηλώσεις για την αυγουστιάκη πανσέληνο

 

<
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                                                                                                                                         ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ        
              ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2016                                                                                                                                                                                                    Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016        
               
Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / ΜΝΗΜΕΙΟ / ΜΟΥΣΕΙΟ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ        
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ        
  ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ -ΘΑΣΟΥ Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό μέχρι τις 22.00, ενώ ο αύλειος χώρος του Μουσείου θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τα μεσάνυχτα.         
  ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ -ΘΑΣΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Ανακτορούπολης Νέας Περάμου  Μουσική παράσταση . Ώρα έναρξης 21.00        
  ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ- ΘΑΣΟΥ Αρχαίο θέατρο Φιλίππων  Μουσική παράσταση σε συνεργασία με την ΠΕ Καβάλας με ώρα έναρξης 21.00. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ελληνικά μουσικά θέματα με τη χωρωδία "Δομέστικοι της Δράμας" (μαέστρος Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ) και το μουσικό σχήμα "Τετραφωνική ρίζα" (μαέστρος Ιωάννης Κανάκης)        
  ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ -ΘΑΣΟΥ Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας Το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό κατά τις ώρες 19.00 έως 22.00          
  ΕΦΑ ΔΡΑΜΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας   To μουσείο θα παραμείνει ανοικτό από τις 20:00 έως 22:00.        
  ΕΦΑ ΔΡΑΜΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Καλής Βρύσης  Μουσική εκδήλωση με τους Οδοιπόρους Καλής Βρύσης με τίτλο "Στου Φεγγαριού τη λάμψη".         
  ΕΦΑ ΔΡΑΜΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Πλατανιάς Μουσική εκδήλωση με τίτλο "Πανσέληνος στην Ακρόπολη Πλατανιάς".         
  ΕΦΑ ΕΒΡΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη Μουσική εκδήλωση, κουαρτέτο "Saos Quartet" με θέμα " Οι Ελληνικοί  Χοροί", έργο του συνθέτη  Νίκου Σκαλκώτα, σε συνεργασία με το Δήμο Σαμοθράκης. Οι συντελεστές του κουαρτέτου είναι οι εξής: Θεοδώρα Σερελέα, (βιολί), Κατερίνα Κόρδη (βιολί), Δημήτρης Αντωνακάκης (βιόλα), Κωνσταντίνος Σερελέας (τσέλο). Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00.        
  ΕΦΑ ΞΑΝΘΗΣ Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων  Ιστορικός περίπατος και βραδιά ποίησης από τις 19.00 - 24.00        
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ         
  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κεντρικός αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης  Συναυλία έντεχνης μουσικής με τον Βασίλη Λέκκα. Ώρα έναρξης 21.00. Είσοδος ελεύθερη στη συναυλία και στις εξωτερικές μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου         
  ΕΦΑ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρχαιολογικός χώρος Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00          
  EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Αύλειος Χώρος του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών Μουσική εκδήλωση. Διάρκεια εκδήλωσης: 21:00 - 24.00.         
  EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Αύλειος Χώρος του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας Συναυλία με μουσική τζαζ και τραγούδια από διάφορα μιούζικαλ. Διάρκεια εκδήλωσης 21.00 - 24.00        
  EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Αρχαίο Θέατρο Μίεζας Μουσική εκδήλωση με τη μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάουσας και το συγκρότημα Echoes με rock έντεχνη μουσική. Διάρκεια εκδήλωσης: 21:00 -24.00 Σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας.        
  ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας Μουσική Εκδήλωση Jazz με το συγκρότημα TRIO JAZZ των Γιώργος Κοσίδης πιάνο, φωνητικά Χρήστος Κοσίδης jazz βιολί και μία γυναικεία φωνή στις 21.00. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00.        
  ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου Έδεσσας Μουσική Εκδήλωση Jazz με το Quartetτo των Diego Rivera τενόρο σαξόφωνο, Oleg Chaly πιάνο, Giannis Papatriantafillou κοντραμπάσο, Giorgos Klountzos- Chrysidis τύμπανα. Ώρα εκδήλωσης 21.00. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00.        
  ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ Παλαιά Μητρόπολη Έδεσσας Το μνημείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 23:00.        
  ΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Αρχαία Στάγειρα Συναυλία σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη, Το μουσικό σχήμα "ΜΟΝΤΑΖ" και η μεικτή χορωδία Αρναίας θα αναβιώσουν συνθέσεις Χατζηδάκη, Θεοδωράκη και Ξαρχάκου στο πλαίσιο του θεσμού των Αριστοτελείων αλλά και του εορτασμού του έτους Αριστοτέλη 2016 με αφορμή τα 2400 χρόνια από τη γέννηση του Σταγειρίτη φιλοσόφου. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00 έως και 24:00.        
  ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.   Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα  String Demons.To πρόγραμμά τους περιλαμβάνει διασκευές Κλασικών και Παραδοσιακών, Heavy Metal και Λαϊκών, Pop και Ρεμπέτικων, Εκκλησιαστικών- Βυζαντινών ύμνων σε ένα "Συμφωνικό Πανηγύρι" ειδικά διαμορφωμένο για έγχορδα. Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου.Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό έως 21.00 (Είσοδος ελεύθερη στη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις του από τις 18.30 ως τις 21.00).          
  ΕΦΑ ΣΕΡΡΩΝ Αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 08:00 έως 22:00          
  ΕΦΑ ΣΕΡΡΩΝ Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 08.00 έως 22.00         
  ΕΦΑ ΣΕΡΡΩΝ Αρχαιολογικός χώρος Αγγίστας (Villa Rustica) Ανοιχτή εκδήλωση στο πραύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αγγίστας σε συνεργασία με την Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία "Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ'' και ομιλία με θέμα "Μονή Αγίας Παρασκευής Δομήρου" από εκπρόσωπο της Εφορείας. Ο αρχαιολογικός χώρος ''Villa Rustica'' θα παραμείνει ανοικτός στο κοινό από τις 08.00 έως 22.00.         
  ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Αρχαιολογικός  χώρος Κίτρους (Αρχαία Πύδνα) "Φεγγαράδα στην Πύδνα". Μουσική εκδήλωση με την Εστία Πιεριδών Μουσών. Ώρα έναρξης 21.00        
  ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Λειβήθρων, Πάρκο Λειβήθρων Εκδήλωση μουσικής και λόγου με τίτλο "¨Ένα παράθυρο είναι το τραγούδι" με την πολιτιστικής ομάδα του δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και τη χορωδία Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς. Ώρα έναρξης 21.00        
  ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Βυζαντινός Επισκοπικός Ναός Πύδνας (Κάστρο Μακρυγιάλου) Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00        
  ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Επισκοπικό Μέγαρο Κίτρους (Λουλουδιές)  Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00        
  ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Μακεδονικός Τάφος Heuzey  Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00        
  ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Κάστρο Πλαταμώνα Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00        
  ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Σπηλαίο Πετραλώνων  Ελεύθερη είσοδος στο σπήλαιο για το κοινό από τις 20:00 μέχρι τις 23.00        
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ         
  ΕΦΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Αρχοντικό Τσιατσιαπά στο Απόζαρι Καστοριάς Μουσική εκδήλωση με τους Blues Wire (Μπλουζ- Ροκ συγκρότημα) και ξενάγηση στο μνημέιο από αρχαιολόγους της Εφορείας. Το μνημείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις  20:00 έως 24:00         
  ΕΦΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Πλατεία Παλαιού Δημοτικού Σχολείου ΤΚ Σπηλαίου (εντός της αρχαίας οχύρωσης) 1. Ομιλία κ. Σ. Δημάκη, Προϊσταμένης ΕΦΑ Γρεβενών με θέμα:" Το αρχαιολογικό παλίμψηστο του Σπηλαίου από την προϊστορική έως τη ρωμαϊκή εποχή", ώρα 20.30 έως 21.00  2. Ομιλία της κ. Ζ. Λόλα, αρχαιολόγου ΕΦΑ Γρεβενών με θέμα: "Βυζαντινές και μεταβυζαντινές αρχαιότητες του Σπηλαίου" ώρα 21.00 έως 21.30. 3. Βραδιά παραδοσιακής μουσικής με το σχήμα του Λ. Τσιοτίκα, ώρα 21.30 έως 22.30                        
  ΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής   Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείο: 1. εγκαίνια έκθεσης ασπρόμαυρης φωτογραφίας με τίτλο "Σημεία των χειρών" της Χρ. Καραντώνη, ώρα 20.00. 2. Εγκαίνια και παρουσίαση των έργων του εικαστικού εργαστηρίου (δημιουργίες του θερινού εικαστικού εργαστηρίου) ώρα 21.00.   Στον αύλειο χώρο του Μουσείου: μουσική βραδιά με τοπικό συγκρότημα ώρες: 21.00 με 24.00. Για τις εκδηλώσεις το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό έως 24.00         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ        
  ΕΦΑ ΑΡΤΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας  Παρατήρηση στον έναστρο νυχτερινό ουρανό με τηλεσκόπια θαυμάζοντας τους δακτυλίους του Κρόνου, αστέρια και νεφελώματα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αστρολάβος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας και συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρταίων . Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 8.00 έως τις 24.00        
  ΕΦΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Ελέας Μουσική Εκδήλωση. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Σουλίου. Ώρες:  20.00 έως 24.00        
  ΕΦΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας  Το Μουσείο θα  παραμείνει ανοικτό για το κοινό  από 20:00 έως 23:00.        
  ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.         
  ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου Συναυλία με την Μελίνα Κανά σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας. Ώρες από τις 20.00 έως τις 24.00        
  ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κάστρο Ιωαννίνων / Ακρόπολη Ιτς Καλέ Ρεσιτάλ της μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρας Γκράβα. Συμμετέχει ο συνθέτης και ερμηνευτής Δημήτρης Υφαντής. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών. Ώρες: 21.30 έως 23.30        
  ΕΦΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης  Μουσική Συναυλία στις 21.30 σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "trio incontro" αποτελούμενο από τις κ.κ. Χαρούλα Γκλαβοπούλου - soprano, Χρύσα Γρένδα-πιάνο και Βανέσα Αθανασίου -βιολί.  Το πρόγραμμα με τίτλο "Melodia Sentimental" περιλαμβάνει τραγούδια συνθετών από τη Μεσόγειο και τη Λατινική Αμερική. Ο χώρος θα είναι ανοικτός από 08.00 μέχρι το πέρας της εκδήλωσης. Θα αποκλεισθούν με περισχοίνιση ο χώρος της ορχήστρας, τμήματα των δύο ακραίων κερκίδων του άνω κοίλου πάνω από τις παρόδους και οι δύο ανώτατες σειρές ειδωλίων στις κερκίδες του άνω κοίλου        
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ        
  ΕΦΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Ναός Απόλλωνα (Τ.Κ. Μοσχάτου, Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ΠΕ Καρδίτσας) Μουσική εκδήλωση  με το συγκρότημα Lamia Bedioui & The Dessert Fish σε συνδιοργάνωση της ΕΦΑ Καρδίτσας με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια και αυτοσχεδιασμούς πάνω στη μουσική των χωρών της Μεσογείου (Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Ελλάδα, Νοτ. Γαλλία, Νοτ. Ιταλία και Ισπανία, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις. Ώρες λειτουργίας του χώρου από 20.00 έως 24.00        
  ΕΦΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Κάστρο Φαναρίου (Τ.Κ Φαναρίου, Δήμου Μουζακίου, ΠΕ Καρδίτσας) Μουσική εκδήλωση με το τοπικό μουσικό σχήμα "Μουσικές Αποδράσεις" σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μουζακίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έντεχνο ελληνικό τραγούδι αφιερωμένο στην αυγουστιάτικη πανσέληνο. Ώρες λειτουργίας του χώρου από 20.00 έως 24.00        
  ΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Βυζαντινό Κάστρο Βελίκας Μουσική εκδήλωση με έντεχνη μουσική και θεατρικό μονόπρακτο από το έργο Φιλοκτήτου Κάθαρσις του Ο. Τσιντζιράκου, ώρες 20.00 έως 24.00. Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας "Φιλοκτήτης"        
  ΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Ανοικτός ο χώρος  για το κοινό από 20:00 έως 24:00.        
  ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Σπήλαιο Θεόπετρας Ελεύθερη είσοδος στο σπήλαιο  για το κοινό από 21:00 έως 24:00 παράλληλα με μουσική εκδήλωση του Δήμου Καλαμπάκας που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Θεόπετρας        
  ΕΦΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Φθιωτιδών Θηβών Νέας Αγχιάλου (Βασιλική Α΄ Αγίου Δημητρίου) Μουσική βραδιά κάτω από την Πανσέληνο με την Έρρικα Πατρικίου στο τραγούδι και τον Ηλία Χατζόγλου στο πιάνο, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βόλου. Ώρα 21.00        
  ΕΦΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Τρίκαλα, Βυζαντινό Κάστρο Μουσική εκδήλωση με τίτλο: "Φεγγάρι μου Λαμπρό!!!" Αφιέρωμα στα μελωδικά τραγούδια των δημιουργών Γιάννη Σπανού και Μίμη Πλέσσα με την ορχήστρα του Μουσείου Τσιτσάνη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων. Ο χώρος θα είναι ανοικτός από 20.00 έως 24.00         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ        
  ΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Πύργος Δομενεγίνη,  Αργάσι Ζακύνθου Έκθεση φωτογραφίας και μουσική εκδήλωση. Ο χώρος θα ανοίξει στις 20.00        
  ΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, Χώρος "Βερσιάδας" Μουσική συναυλία σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Εταιρία "Μάντζαρος" ώρα 21.00           
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ        
  ΕΦΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ  Αρχαιολογικός χώρος Πλευρώνας  Θεατρική παράσταση " Ανήλιαγος" σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο της Ι. Π. Μεσολογγίου από ομάδα 30 ατόμων. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός 21.00 έως 23.00        
  ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών Ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 24.00        
  ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Φρουρίου Ρίου  Μουσική εκδήλωση από τους Λ. και Α. Αδαμόπουλο με ελληνικά και ξένα τραγούδια με αναφορές στο φεγγάρι.        
  ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ Κάστρο Πατρών Ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 24.00        
  ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ Αίθριο Μουσείου Ολυμπίας  Συναυλία εγχόρδων με το μουσικό σύνολο Χρώματα της Ήλιδας και θέμα "Αφιέρωμα σε Σύγχρονους Έλληνες Συνθέτες". Ώρα έναρξης 21.00. Η συναυλία διοργανώνεται από την ΕΦΑ Ηλείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας        
  EΦΑ ΗΛΕΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας  Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 01:00 (με επιφύλαξη)        
  ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Χλεμούτσι - εξωτερικός περίβολος Μουσική συνάντηση με τη Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων και Επτανησίων, υπό τη διεύθυνση της κας Σουρμελή Λένας. Ώρα έναρξης 21.00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΕΦα Ηλείας  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.         
  ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος κάστρου Χλεμούτσι Ανοικτός ο χώρος  για το κοινό από 20:30 έως 00:30.        
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ        
  ΕΦΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Κάστρο