Επικαιρότητα:

Έξι μεζεδοπωλεία στην Αθήνα για άκρως παρεΐστικες στιγμές

19 Σεπ. 2016 - 12:35 | Διασκέδαση
Έξι μεζεδοπωλεία στην Αθήνα για άκρως παρεΐστικες στιγμές

Οι παρεΐστικες στιγμές με γευστικούς μεζέδες και τσιπουράκι ή κρασί, πάντα αποτελούν ιδανική αφορμή για μια έξοδο στο κέντρο της Αθήνας με τους αγαπημένους μας φίλους.

Πόσο μάλλον τώρα, που ο καιρός ακόμα είναι "φιλικός" και μας δίνει την ευκαιρία για βόλτες στην πόλη. Τσιμπάμε, λοιπόν, μεζεδάκια απ΄ όλα τα πιάτα, πίνουμε ένα ή και δύο ποτηράκια και γεμίζουμε τη μνήμη μας με όμορφες εμπειρίες.

Διόσκουροι

Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο στο Μοναστηράκι και την Πλάκα –αγαπημένο μας αυτό στην Πλάκα στην μικρή ανηφορίτσα της Διοσκούρων με θέα στην Αρχαία Αγορά– δεν χρειάζεται συστάσεις.

Σίγουρα όλοι το έχετε επιλέξει έστω και μία φορά, και σίγουρα όλοι του αναγνωρίσατε το παρεΐστικο κλίμα που το διακρίνει. Μία ποικιλία κρεάτων με παγωμένη μπύρα ή τσίπουρο (ένα ή και παραπάνω) αποτελούν πάντα ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Πληροφορίες
Διοσκούρων 13, Πλάκα, τηλ. 210 3219607
Αδριανού 39, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3253323

Το Φίλεμα

Μεζεδοπωλείο στον πεζόδρομο της Ρόμβης στο κέντρο της Αθήνας, για αυθεντικές παρεΐστικες στιγμές με μεζεδάκια από την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει λίγες αλλά εκλεκτές προτάσεις σε πιάτα με βάση κυρίως το κρέας.

Ωστόσο, θα βρείτε και επιλογές με θαλασσινά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα κεφτεδάκια Φίλεμα, τα χοιρινά μπριζολάκια, την φάβα και την φέτα σε φύλλο με μέλι. Διαθέτει και μενού ημέρας. Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε με τσίπουρο Τυρνάβου.

Πληροφορίες
Δευτέρα- Πέμπτη: 12.00-00.00, Παρασκευή- Σάββατο: 12.00-01.30
Ρόμβης 9, Αθήνα, τηλ. 210 3250222, www.filema.gr, fb page: Filema Restaurant

Ροζαλία

Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο φημισμένες ταβέρνες στα Εξάρχεια. Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, λοιπόν, η Ροζαλία στρώνει τραπέζια από το 1978 και σερβίρει αυθεντικά, ελληνικά πιάτα!

Στον κατάλογό της θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα σε ορεκτικά, ψητά της ώρας και φυσικά μαγειρευτά και λαδερά πιάτα.

Η οικογενειακή ταβέρνα διαθέτει έναν πανέμορφο εσωτερικό χώρο-σάλα, μια κουκλίστικη αυλή, αλλά και τραπεζάκια στον πεζόδρομο.

Αυτό που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία της Ροζαλίας –και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της– δεν είναι άλλο από το καλωσόρισμα με τον δίσκο που περιλαμβάνει 16 διαφορετικά ορεκτικά, από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε εκείνο της επιλογής σας.

Πληροφορίες
Βαλτετσίου 54, Εξάρχεια, τηλ. 210 3302136, www.rozalia.gr, fb page: Ροζαλια-Rozalia

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com