Στης Αθήνας τα wine bars: Για κρασί με φίλους μετά το γραφείο

14 Οκτ. 2016 - 08:36 | Διασκέδαση
Στης Αθήνας τα wine bars: Για κρασί με φίλους μετά το γραφείο

Το κρασί αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του. Τα μαγαζιά που ακολουθούν το έχουν καταλάβει και έχουν δημιουργήσει οικείους και ζεστούς χώρους για να μπορούμε να το απολαμβάνουμε στο μεγαλείο του. Ποιοτικές επιλογές από τον ελληνικό ή τον διεθνή αμπελώνα, σε ποτήρι ή μπουκάλι, συνοδεία γευστικών ποικιλιών ή μίνι πιάτων συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για μία χαλαρή after office έξοδο με τους φίλους στο κέντρο της πόλης. Όσοι πιστοί ακολουθείστε.

By the Glass

by the glass_edited

Στεγασμένο σε ένα χώρο- κόσμημα με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα, το By the glass μέσα στην εντυπωσιακή στοά Ράλλη, συγκαταλέγεται στα κορυφαία wine- bars της Αθήνας ασυζητητί. Σημείο αναφοράς για τον κόσμο του κρασιού, διαθέτει στην κάβα του περίπου 200 ετικέτες, που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγεται και το μοναδικό dispenser διαχείρισης ανοιχτών φιαλών που διασφαλίζει ότι πάντοτε θα γευτούμε το κρασί μας στις πιο ιδανικές συνθήκες. Εδώ, μάλιστα έχουμε τη δυνατότητα να παραγγείλουμε το κρασί της αρεσκείας μας στην ποσότητα που επιθυμούμε (25 ml, δοκιμή, 75 ml και 150 ml). Δεν παραλείπουμε να συνοδεύσουμε με νόστιμες μπρουσκέτες, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών.

Μάθετε τα πάντα για το By the Glass

Warehouse

warehouse_edited

Με χαλαρό και ταυτόχρονα προσεγμένο χώρο, φιλική ατμόσφαιρα και ένα περιβάλλον που κρατάει το ενδιαφέρον, αυτή η «αποθήκη» στα Εξάρχεια έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να την αποκαλέσεις άμεσα στέκι σου. Τα βράδια μετά το γραφείο στο Warehouse απολαμβάνουμε επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα –περίπου 60 από αυτές σερβίρονται και σε ποτήρι– συνδυάζοντάς τες με εκλεκτές γευστικές προτάσεις από το food menu όπως σαλάτες, μπρουσκέτες και κρύα πιάτα μέχρι πλατό και ζεστά πιάτα.

Ενημερωθείτε για το Warehouse

Ζάχαρη & Αλάτι Wine Restaurant

zaxari alati_2_edited

Στους πρόποδες του Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι, σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό του 1928, πίσω από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, μέσα σε ένα καταπράσινο δενδρόφυτο περιβάλλον, στεγάζεται το αγαπημένο στέκι του καλλιτεχνικού & επιχειρηματικού κόσμου, το «vέο» (όλοι το θυμόμαστε από τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια) Ζάχαρη & Αλάτι Wine Restaurant. Ευχάριστη έκπληξη οι περισσότερες από 100 επιλογές κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα σε απίστευτα χαμηλές τιμές, τις οποίες απολαμβάνουνμε σε ένα περιβάλλον που ξυπνά μνήμες από καλοκαίρια της παλιάς Αθήνας, δημιουργώντας ταυτόχρονα την ατμόσφαιρα ζεστασιάς μιας αρχοντικής Αθηναϊκής κατοικίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ζάχαρη & Αλάτι Wine Restaurant

Fabrica de Vino

fabrica de vino_edited

Ένα από τα πιο αυθεντικά wine bars της Αθήνας, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα αγαπημένα μας. Το Fabrica de Vino, επί της Εμμανουήλ Μπενάκη, με τον βιομηχανικής αισθητικής χώρο και το τεράστιο, μήκους 14 μ., bar, μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε εκλεκτές ετικέτες κρασιών, αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα. Τα μπουκάλια κοσμούν τα πανύψηλα ράφια πίσω από την μπάρα, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο τους τη σωστή επιλογή μας. Σημειώστε ότι το Fabrica de Vino διαθέτει περισσότερες από 600 ετικέτες, από τις οποίες οι 150 περίπου διατίθενται και σε ποτήρι. Μπορείτε να συνοδεύσετε την παραγγελία σας με κάποια από τις προτάσεις της κουζίνας.

Πληροφορίες

Εμμανουήλ Μπενάκη 3, Εξάρχεια, τηλ. 210 3214148, www.fabricadevino.gr, fb page: Fabrica De Vino

Heteroclito

heteroclito_2_edited

Ένα από τα wine bars που ήρθαν στην πόλη κι έμειναν ως αγαπημένα στη μνήμη όποιου τα επισκέφτηκε. Το Heteroclito Cave & Bar a Vin αγαπά ιδιαίτερα το ελληνικό κρασί, τιμά τις ποιοτικότερες ελληνικές ετικέτες, προσφέρει γεύσεις που μας βάζουν σε πειρασμό και πιάτα με άψογη παρουσίαση. Τα τραπέζια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος από το αγαπημένα μας σημεία του.

Πληροφορίες

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Αθήνα, τηλ. 210 3239406, www.heteroclito.gr, fb page: heteroclito cave & bar a vin.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com