Επικαιρότητα:

Syros Stray Art Festival 2018: Στην Σύρο στο δρόμο, στο παιχνίδι και στο αντάμωμα, 21 με 23 Σεπτεμβρίου

20 Αυγ. 2018 - 14:05 | Διασκέδαση
Syros Stray Art Festival 2018: Στην Σύρο στο δρόμο, στο παιχνίδι και στο αντάμωμα, 21 με 23 Σεπτεμβρίου

Το Stray Art Festival έρχεται για να ταράξει τα αιγαιοπελαγίτικα νερά και να μας κάνει να γυρίσουμε στο δρόμο, στο παιχνίδι και στο αντάμωμα.

Με σήμα την πλαστική καρέκλα που παραπέμπει σε νησί και γλέντι, αυτές τις τρεις μέρες θα απολαύσετε τοιχογραφίες, μουσική, performances, φαγητό και πολλά άλλα! Στόχος του φεστιβάλ είναι να τονιστεί ότι υπάρχουν και άλλες γωνίες της Ελλάδας, εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, που μπορούν να οικειοποιηθούν και να ενσωματώσουν την κουλτούρα του Δρόμου με ελληνικές και ξένες επιρροές. Σας περιμένουμε να περιπλανηθούμε μαζί! #stRaytuned To 2o Stray Art Festival καταφθάνει σε καλοκαιρινές αποχρώσεις στις 21 με 23 Σεπτεμβρίου 2018 και σας καλεί να περιπλανηθείτε στα στενάκια της Ερμούπολης με μοναδικά εφόδια το κέφι και την διάθεση σας για γιορτή και εξερεύνηση. Περισσότεροι από 80 προσκεκλημένοι, από καλλιτέχνες της street art μέχρι μουσικοί και performers έρχονται να γιορτάσουν την κουλτούρα του δρόμου. Πυρήνας της περιπλανώμενης αυτής γιορτής οι τοιχογραφίες, που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Δημήτριος Βικέλας”.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την διαδικασία φιλοτέχνησης των τοιχογραφιών και να γευτούν έτσι ένα κομμάτι της εμπειριας της Street Art. Στον ίδιο χώρο θα συναντήσετε μουσικούς, performers, ηθοποιούς, djs και πολλούς ακόμα strayers που θα παρουσιάζουν με ενθουσιασμό και ανεβασμενη διαθεση την δουλειά τους. Ταυτόχρονα ο αέρας θα μοσχοβολά απο εκλεκτά εδέσματα και θα βρείτε ιδιαίτερα κοκτέιλ μοναδικά επιλεγμένα για “περιπλανώμενους”. Ένα τριήμερο γεμάτο δρώμενα, με πολλή μουσική και χορό, νησιώτικη αύρα και μερόνυχτα που θα αποτελέσουν αφορμή για την δημιουργία έντονων αναμνήσεων από το νησί της Σύρου. Με σύμβολο την πλαστική καρέκλα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των καλοκαιριών μας, σας υποσχόμαστε ότι θα απολαύσετε μοναδικά δρώμενα στην καρδιά των Κυκλάδων. Στόχος του φεστιβάλ η παντρειά παραδοσιακού και μοντέρνου, η μίξη ξένης και ελληνικής κουλτουρας. Ακόμα, η ελευθερη δημιουργία και έκφραση μέσα από δράσεις και δρώμενα εμπνευσμένα τόσο από νησιώτικα παραδοσιακά στοιχεία όσο και από την κουλτούρα του δρόμου. Καλλιτέχνες και νέοι που δεν διστάζουν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν νέες μορφές έκφρασης και δεσμούς με το παρελθόν που μπορούν να αποτελέσουν δίοδο για καινούργιες κατευθύνσεις στην Τέχνη και τον πολιτισμό. Το φεστιβάλ οργανώνεται με πρωτοβουλία της ομάδας φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, με την ονομασία “Σπινθήρας” και τον Ούριο Άνεμο, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και την Urban Act και τέλος, τελείται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Syros Stray Art Festival 2018. Σ

την Ερμούπολη μετά τον Μάρκο Βαμβακάρη, φέτος ο Δημήτρης Βικέλας Ο πρώτος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και εκ των βασικών διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896, ο Δημήτριος Βικέλας, πήρε τη σκυτάλη από τον Μάρκο Βαμβακάρη και «φιλοξενεί» φέτος το Stray Art Festival στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο που έχει το όνομά του στην Ερμούπολη της Σύρου, από την Παρασκευή 21 έως και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018. Ο Δημήτριος Βικέλας (Ερμούπολη Σύρου, 15 Φεβρουαρίου 1835 – Αθήνα, 20 Ιουλίου 1908) ήταν λόγιος, ποιητής και πεζογράφος. Ως λογοτέχνης μνημονεύεται για το μυθιστόρημά του «Λουκής Λάρας» (1879), έργο πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της νεοελληνικής πεζογραφίας. Το Stray Art Festival, όπως έγινε πέρυσι, έτσι και φέτος έρχεται για να ταράξει τα αιγαιοπελαγίτικα νερά και να φέρει τον κόσμο στο δρόμο, στο παιχνίδι και στο αντάμωμα. Με σήμα την πλαστική καρέκλα, που παραπέμπει σε νησί και γλέντι, αυτές τις τρεις μέρες οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες να δημιουργούν τοιχογραφίες και θα απολαύσουν μουσική, performances, φαγητό και πολλά άλλα. Στόχος του φεστιβάλ είναι να τονιστεί ότι υπάρχουν και άλλες γωνίες της Ελλάδας, εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, που μπορούν να οικειοποιηθούν και να ενσωματώσουν την κουλτούρα του Δρόμου με ελληνικές και ξένες επιρροές.

Πληροφορίες 2ο Stray Art Festival / 21 – 23 Σεπτεμβρίου 2018 / Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Δημήτριος Βικέλας» / Ηρώων Πολυτεχνείου 19 / Ερμούπολη, Σύρος 841 00 / Τηλέφωνο: 2281079434