Αναβολή παραστάσεων στην Επίδαυρο. Παγώνει και το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

06 Αυγ. 2021 - 10:53 | Διασκέδαση
Αναβολή παραστάσεων στην Επίδαυρο. Παγώνει και το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (6/8 ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ζήτησε την ακύρωση των παραστάσεων του τριημέρου σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο, λόγω των πυρκαγιών που δοκιμάζουν ολόκληρη τη χώρα. Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού ενημέρωσε προφορικά το Ελληνικό Φεστιβάλ, ενώ ακολούθησε και γραπτή επιστολή.


Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την αναβολή παραστάσεων του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

 
Φωτιές: Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται
Επίδαυρος

- «Ελένη» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου / 6 Αυγούστου
- «Ο Ευριπίδης του Ευριπίδη» από τον Ευριπίδη Λασκαρίδη στη Μικρή Επίδαυρο / 6 ΑυγούστουΟ Νίκος Κολοβός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι λόγω της εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η χώρα και σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου, οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου «Ελένη» την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Αυγούστου αναβάλλονται. Πληροφορίες, για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους ή πλήρους αναστολής τους, θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανακοίνωση. Δια αυτής θα διευκρινίζεται και ο τρόπος διαχείρισης των ήδη εκδοθέντων εισιτηρίων.

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

- «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων
- «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη
- «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Επίσης αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ.

Αναβολή εγκαινίων της έκθεσης των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev «Ένδυμα Ψυχής»
Το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ανακοινώνει τη ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev «Ένδυμα Ψυχής», που είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο 7 Αυγούστου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι πλήττονται από τα θλιβερά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες στον τόπο. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 8 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, από 10:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ.

Κλείνει το Καπνεργοστάσιο λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη
Κλειστό θα παραμείνει για τρεις μέρες το Καπνεργοστάσιο και η έκθεση «Portals | Πύλη». Λόγω της συνεχιζόμενης επιβλαβούς για την υγεία κατάστασης του αέρα στο λεκανοπέδιο, ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για αποφυγή μετακινήσεων και παραμονή στα σπίτια, η έκθεση Portals/Πύλη θα παραμείνει κλειστή έως και την Κυριακή 8 Αυγούστου. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για το ωράριο της εβδομάδας 11-15 Αυγούστου.