Χόμπι για το φετινό καλοκαίρι

11 Ιουν. 2013 - 13:27 | Διασκέδαση

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ και για πολλούς από εσάς, ειδικά τους εκπαιδευτικούς, ο ελεύθερος χρόνος πολλαπλασιάζεται, επιτρέποντάς σας να ασχοληθείτε με hobbies που όλον τον προηγούμενο καιρό δεν προλαβαίνατε ούτε να σκεφτείτε.

Ακόμα, όμως, κι αν δεν αυξήθηκε ο χρόνος σας, η καλοκαιρία δημιουργεί αναπόφευκτα τη διάθεση να βγείτε έξω και να δοκιμάσετε νέες εμπειρίες που θα σας χαρίσουν στιγμές συγκίνησης ή και δημιουργικού οίστρου. Τι εμπειρίες μπορεί να είναι αυτές; Πάρτε μερικές ιδέες παρακάτω:

Scuba Diving

Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό αν αγαπάτε την θάλασσα, από μία πολύωρη βόλτα στον βυθό! Ο χρόνος σταματά, τα χρώματα εναλλάσσονται, ο ήχος του βυθού χαλαρώνει και ταξιδεύει το μυαλό και νιώθεις ότι θες να μείνεις εκεί για πάντα.

Μπορεί στην αρχή να σας τρομάξει, είτε ο εξοπλισμός είτε ο ίδιος ο βυθός. Η κατάδυση με μπουκάλες, όμως, είναι μία εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσει κανείς έστω μία φορά στη ζωή του. Άλλωστε, το κόστος ενός δοκιμαστικού μαθήματος δεν είναι απαγορευτικό, προκειμένου να αποφασίσετε μετά από αυτό αν θα συνεχίσετε ή όχι.

Ενδεικτικά, στο Divers Club, στον Μαραθώνα, το δοκιμαστικό για scuba θα σας κοστίσει 50€ και διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες. Αν, μάλιστα, αποφασίσετε να συνεχίσετε για να λάβετε το σχετικό δίπλωμα, τα θεωρητικά μαθήματα διαρκούν από οκτώ μέχρι δέκα ώρες, ενώ πραγματοποιούνται και 6 με 8 καταδύσεις, με συνολικό κόστος 480 ευρώ.

Beach Volley

Συνδυάστε άσκηση, βουτιές στην θάλασσα και τέλεια μαύρισμα με τακτικές επισκέψεις στην κοντινότερη παραλία για beach volley μέχρι τελικής πτώσης. Ακόμα κι αν ο καιρός δεν προσφέρεται για βουτιές, π.χ. έχει δροσιά ή ψιχαλίζει, αυτό δεν χρειάζεται να σας αποτρέψει, καθώς η έξαψη που θα νιώσετε μετά από μερικά λεπτά έντονου παιχνιδιού με την παρέα θα σας οδηγήσει απευθείας στο νερό.

Ιδανικές παραλίες για beach volley είναι οι οργανωμένες που διαθέτουν το αντίστοιχο γήπεδο ή έστω μόνο το φιλέ, όπως στο Καράβι του Σχοινιά, στην Αττική Ακτή Βουλιαγμένης και στην Α΄Πλαζ Βούλας.

Τέλος, πρόκειται για ένα άθλημα άκρως οικονομικό, για το οποίο θα χρειαστεί να αγοράσετε μόνο μία μπάλα. Θα καταφέρετε να πείσετε την παρέα;

Μάθε τέχνη...

Φωτογραφική τέχνη και ψηφιακή εικόνα, ανθοδετική, decoupage, κόσμημα-πηλός, σαπούνι, κοσμήματα και ό,τι άλλο θέλατε πάντα να μάθετε να φτιάχνετε με τα χεράκια σας, θα το βρείτε σε μορφή σεμιναρίων στο Ash in Art. Τα σεμινάρια ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, διαρκούν 6 με 12 ώρες ανά μήνα (διαρκούν 1, 2 ή 3 μήνες) και το κόστος τους είναι 10 ευρώ ανά ώρα.

Μεταποίηση παλαιού επίπλου

Αν μαζί με τον ελεύθερο χρόνο που σας περισσεύει όσο καλοκαιριάζει, σας περισσεύουν και παλαιά έπιπλα, τα οποία μπορείτε να μεταποιήσετε μόνες σας ώστε να γίνουν σαν καινούργια, μόλις βρήκατε το πιο ενδιαφέρον χόμπι για το καλοκαίρι. Καλό είναι, βέβαια, πριν ξεκινήσετε να παρακολουθήσετε ορισμένα μαθήματα μεταποίησης παλαιού επίπλου, όπως αυτά που παραδίδει η Κατερίνα Λατούφη, κάθε Σάββατο, στα οποία δείχνει τις βασικές τεχνικές προετοιμασίας ξύλινης επιφάνειας, την εφαρμογή βαφών και βερνικιών, τις τεχνοτροπίες παλαίωσης ξύλινων επιφανειών κ.α. Κόστος σεμιναρίου 100 ευρώ ανά μήνα.

Μάθετε περισσότερα στο kykloi – Χώρος Δημιουργικής Έκφρασης.

Ιππασία

Το ευγενέστερο των αθλημάτων έχει μεγαλύτερη απήχηση από όσο θα περιμένει κανείς στην χώρα μας. Είναι, μάλιστα, ένα από τα χόμπι που μπορείτε να πραγματοποιήσετε με όλη την οικογένεια –τα παιδιά θα ξετρελαθούν με την επαφή με τα άλογα. Στους ουκ ολίγους ιππικούς ομίλους της χώρας μπορείτε να εκπαιδευθείτε σε διάφορα προγράμματα ιππασίας, καθώς και να περάσετε μερικές ώρες χαλάρωσης στους όμορφα διαμορφωμένους χώρους.

Όσο για το κόστος των μαθημάτων, οι τιμές διαφέρουν βέβαια από όμιλο σε όμιλο, πάντως, ενδεικτικά, στη Σχολή Ιππασίας Τατοΐου, για ένα δοκιμαστικό μάθημα 40 λεπτών το κόστος είναι 20 ευρώ.