Ζουγανέλης, Ευείδη και Σκιαδαρέσης σε καλοκαιρινή περιοδεία

14 Ιουν. 2013 - 10:20 | Διασκέδαση

Η παράσταση που έλυσε τα σεξουαλικά προβλήματα της Αθήνας, ταξιδεύει στην Ελλάδα για να «θεραπεύσει» το θεατρόφιλο κοινό της επαρχίας. «Η σεξουαλική ζωή του κου και της κας Παπαχαραλάμπους», της Δήμητρας Παπαδοπούλου, με τους Ζουγανέλη, Ευείδη και Σκιαδαρέση, ξεκινά τη πλούσια καλοκαιρινή της περιοδεία στις 25 Ιουνίου στη Λαμία και θα ρίξει αυλαία στις 10 Αύγουστου στο Πόρτο Ράφτη.


Η παράσταση θα ταξιδέψει στις μεγαλύτερες πόλεις, κάνοντας στάσεις, μεταξύ άλλων, στον Πειραιά (30/6), το Βόλο (3/7), την Αλεξανδρούπολη (9, 10/7), την Κοζάνη (17/7) και τα Γιάννενα (22/7). Παράλληλα, δε θα παραμελήσει τα νησιά με παραστάσεις στο Ηράκλειο (29, 30/7) και τα Χανιά της Κρήτης (1, 2/8), τη Μυτιλήνη (5/8), τη Ρόδο (8/8) κ.ά.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον κύριο και την κυρία Παπαχαραλάμπους, οι οποίοι περνούν σεξουαλική κρίση μέσα στην οικονομική κρίση, και τον πιο φημισμένο ψυχοσεξολόγος της Ελλάδας (Γιάννης Ζουγανέλης), ο οποίος αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα τους. Προκειμένου να τους βοηθήσει λοιπόν, τους βάζει σε ένα group therapy, στο οποίο συμμετέχει και το κοινό. Θεατές και ηθοποιοί γίνονται μία ομάδα ψυχοθεραπείας υπό τη διεύθυνση του αλλόκοτου γιατρού, ο οποίος επιδιώκει να καθοδηγήσει άπαντες στη σεξουαλική ευτυχία.

Σε σχέση με το 2010, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά το έργο, τα οικονομικά προβλήματα είναι πλέον χειρότερα και η λίμπιντο των Ελλήνων ακόμη πιο πεσμένη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ζευγάρι υπήρξε για χρόνια παράνομο, μέχρι που η σχέση τους νομιμοποιήθηκε. Τώρα, βιώνει τη σεξουαλικότητά του υπό συνθήκες έγγαμου βίου και υπόκειται στη φθορά της ρουτίνας και της καθημερινότητας, η οποία σε συνδυασμό με την πίεση της οικονομικής κρίσης, κάνει την κατάσταση να φαντάζει ανεξέλεγκτη. Προσθέστε και την ασυμφωνία χαρακτήρων σε πολιτικό επίπεδο. Όλα αυτά κι άλλα πολλά, όπως ανομολόγητα πάθη, περίεργες επιθυμίες και απωθημένα αποκαλύπτονται, καταγράφονται και ψυχαναλύονται, ενώ το τελικό λόγο για την τύχη του ζευγαριού το ψηφίζει το κοινό.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου υπογράφει ένα έργο που μας καθρεφτίζει, με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φθορά και την προσπάθεια αναγέννησής τους.

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου. Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Βίντεο: Αντώνης Δελαπόρτας. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Φρόσω Ράλλη. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Τζόυς Ευείδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Πληροφορίες: Τιμές εισιτηρίων: 19 ευρώ, 16 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό), 13 ευρώ (ανέργων, πολυτέκνων). Προπώληση: Viva.gr