Αυτά είναι τα φρούτα που συμβάλλουν στην απώλεια κιλών

20 Νοε 2018 - 07:27 | Διατροφή
Αυτά είναι τα φρούτα που συμβάλλουν στην απώλεια κιλών

Αν αποφάσισες λίγο πριν έρθουν τα Χριστούγεννα να κάνεις δίαιτα, τότε σίγουρα θα ξέρεις πως τα φρούτα θα πρέπει να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή σου. 

Τα φρούτα που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθειά σου να αδυνατίσεις, περιέχουν το ένζυμο πηκτίνη και έχουν την ιδιότητα να επιταχύνουν τον μεταβολισμό, εμποδίζοντας την απορρόφηση λίπους στα κύτταρα.

Μήλα

Tα μήλα όχι μόνο συμβάλλουν στην καύση του λίπους, αλλά ρυθμίζουν και την αρτηριακή πίεση του αίματος, τη γλυκόζη και την όρεξη, ενώ έχει βρεθεί ότι ένα μήλο με τη φλούδα την ημέρα μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη μετά από περίπου ένα μήνα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο το οποίο βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει την κατακράτηση υγρών. Περιέχουν όμως και πηκτίνη, οπότε το όφελος για τη δίαιτά σου είναι διπλό.

Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα περιέχουν σημαντική ποσότητα πηκτίνης, ενώ είναι πλούσια και σε φυτικές ίνες, που βοηθούν τη λειτουργία του εντέρου.

Εσπεριδοειδή

Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα πηκτίνης. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C που βοηθά στην επιδιόρθωση των ιστών του σώματος και στην παροχή αντιοξειδωτικών στον οργανισμό, απαραίτητων για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

Φρούτα του δάσους

Μύρτιλλα, βατόμουρα, μούρα, είναι όλα τους πλούσια σε πηκτίνη. Μπορείς να ξεκινήσεις θρεπτικά τη μέρα σου με ένα μπολ βρόμη ή δημητριακά ολικής αλέσεως και σκουρόχρωμα φρούτα του δάσους ή να τα αναμίξεις σε μισό κεσεδάκι γιαούρτι αντί για επιδόρπιο.