Επικαιρότητα:

Καλοκαιρινά κοκτέιλ: Πώς θα "γλιτώσετε" τις μισές θερμίδες

06 Ιουν. 2019 - 06:24 | Διατροφή
Καλοκαιρινά κοκτέιλ: Πώς θα "γλιτώσετε" τις μισές θερμίδες

Η μέρα μεγαλώνει, οι νύχτες γίνονται πιο ζεστές και ένα δροσιστικό κοκτέιλ είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε μετά τη δουλειά ή κατά τη διάρκεια μιας εξόδου.

Τι πρέπει να κάνετε όμως για να μην πάρετε περιττές θερμίδες;

Daiquiri

Για να απολαύσετε χωρίς τύψεις το αγαπημένο σας κοκτέιλ αποφύγετε τις έτοιμες βάσεις κοκτέιλ και τα συμπυκνώματα ζάχαρης.

Φτιάξτε τη δική σας βάση daiquiri με φυσικά μούρα με γλυκιά γεύση, όπως φράουλες ή κεράσια, τα οποία θα πολτοποιήσετε.

Σε ένα φλιτζάνι πάγου προσθέστε ένα φλιτζάνι φρούτων και ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γλυκαντική ουσία της επιλογής σας. Τέλος, προσθέσετε μία μεζούρα ρούμι. Έτσι θα πάρετε περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά από τα φρούτα και θα γλιτώσετε εκατοντάδες θερμίδες.

Λευκό κρασί

Αν σας αρέσει το παγωμένο λευκό κρασί, γνωρίζετε ίσως ότι ένα μεσαίο ποτήρι, δίνει περίπου 120 θερμίδες. Για να τις μειώσετε στο μισό, κάντε το εξής: Ανακατέψτε ίσα μέρη κρασιού και ανθρακούχου νερού. Στη συνέχεια προσθέστε θρυμματισμένα σμέουρα ή κεράσια.

Μαργαρίτα

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή –αν όχι το δημοφιλέστερο- κοκτέιλ. Για να φτιάξετε μαργαρίτα που δεν θα είναι πολύ γλυκιά, αλλά θα έχει υπέροχη γεύση και μοναδικό άρωμα, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή με χυμό ροδιού και γλιτώστε τουλάχιστον 100-200 θερμίδες.

Για τέσσερα ποτά θα χρειαστείτε:

- 1 φλιτζάνι πάγο

- 470ml χυμό ροδιού

- 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λάιμ

- 60ml τεκίλα

- 30ml λικέρ πορτοκάλι

- 1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό της επιλογής σας

- Φέτες λάιμ

- Αλάτι

Ρίξτε σε μεγάλο σέικερ ή στο μπλέντερ τον πάγο, τους χυμούς, την τεκίλα, το λικέρ και το γλυκαντικό και ανακατέψτε καλά.

Σκουπίστε περιμετρικά το χείλος τεσσάρων ποτηριών για κοκτέιλ με μία φέτα λεμόνι ή λάιμ και μετά ακουμπήστε το χείλος του κάθε ποτηριού σε ένα πιάτο με αλάτι.

Μοιράστε το μείγμα στα τέσσερα ποτήρια και γαρνίρετε με τις φέτες λάιμ.

Πηγή: onmed.gr