Επικαιρότητα:

Στοπ στο ποπ κορν - Τι να τρώτε όταν βλέπετε ταινία για να μην παχαίνετε

11 Ιουλ. 2019 - 11:19 | Διατροφή
Στοπ στο ποπ κορν - Τι να τρώτε όταν βλέπετε ταινία για να μην παχαίνετε

Το να παρακολουθήσεις μία ταινία ή τηλεοπτική σειρά είτε στον κινηματογράφο είτε στο σπίτι αποτελεί σίγουρα για όλους μας έναν από τους συνηθέστερους τρόπους διασκέδασης, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως τους καλοκαιρινούς μήνες στους οποίους σίγουρα θα βρούμε λίγο περισσότερο από τον συνηθισμένο χρόνο.

Όπως αναφέρει το site diatrofi.gr, αυτή η απολαυστική συνήθεια πολλές φορές μας δημιουργεί και πολλές κακές διατροφικές συμπεριφορές.

Παρακάτω θα δούμε κάποιες εναλλακτικές διατροφικές επιλογές προσπαθώντας να κάνουμε λίγο πιο υγιεινή, όσον αφορά τα snack, την συνήθεια αυτή:

- Μήλο κομμένο σε φέτες (ιδανικά καλά πλυμμένο με την φλούδα) με μικρή ποσότητα φυστικοβούτυρου σε κάθε κομμάτι. Οι φυτικές ίνες του φρούτου σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη του φυστικοβούτυρου το κάνει σίγουρα μια χορταστική λύση λαμβάνοντας παράλληλα και πολλά χρήσιμα θρεπτικά συστατικά.

- Ωμά διάφορα λαχανικά κομμένα σε ένα μπολ σε συνδυασμό με τυρί χαμηλών λιπαρών.

Εδώ και πάλι προσλαμβάνουμε πολύτιμες φυτικές ίνες αλλά και κάποια από τα οφέλη του γάλακτος με μικρότερη ποσότητα κορεσμένων κακών λιπαρών.

- Κρακεράκια σε συνδυασμό με τυρί χαμηλών λιπαρών ή φρούτα.

Επιλογή που θα διατηρήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και θα βοηθήσει να νιώσουμε εύκολα το αίσθημα κορεσμού.

- Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών σε συνδυασμό με φρούτα και γκρανόλα δημητριακών, ξηρών καρπών, σπόρους chia ή λιναρόσπορο.

Η πρόσληψη της πρωτεΐνης των φυτικών ινών και η ενέργεια που θα λάβουμε από τους σπόρους, καθιστούν το συγκεκριμένο συνδυασμό ιδανικό.

- Σπιτικές πατάτες λεπτά στρογγυλά κομμένες, μαγειρεμένες στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και προσθήκη ελάχιστου αλατιού σε συνδυασμό με κάποιο ντιπ γιαουρτιού και ψιλοκομμένα ωμά η ελαφρώς μαγειρεμένα λαχανικά

- Για του λάτρεις της σοκολάτας αντικαθιστούμε με μπάρες δημητριακών με φρούτα ή μπάρες δημητριακών με μέλι.

Μία επιλογή που ρίχνει κατακόρυφα τις θερμίδες προσλαμβάνοντας παράλληλα και κάποια απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

- Αντικατάσταση αναψυκτικών με ανθρακούχο νερό ή κρύο πράσινο και μαύρο τσάι αποφεύγοντας έτσι την αχρείαστη ζάχαρη ενώ παράλληλα ενισχύουμε τον μεταβολισμό λαμβάνοντας όλα τα οφέλη των αντιοξειδωτικών του τσαγιού.

- Μικρές μπουκιές σε παξιμάδια ολικής με προσθήκη ψύχας αβοκάντο, ντομάτα, πιπεριές, καρότο και γιαούρτι με προσθήκη ελαιόλαδου.

Εδώ προσλαμβάνουμε φυτικές ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνη και καλά απαραίτητα λιπαρά και όλα αυτά σε snack χαμηλής θερμιδικής αξίας.

Οι συνδυασμοί ποικίλουν ανάλογα με την διάθεση και την φαντασία του καθενός.

Ετοιμάστε μόνοι σας το snack θα το εκτιμήσετε και θα το απολαύσετε πολύ περισσότερο.