Επικαιρότητα:

Πώς μπορείτε να πάρετε κιλά τρώγοντας... σαλάτα

07 Φεβ. 2020 - 17:56 | Διατροφή
Πώς μπορείτε να πάρετε κιλά τρώγοντας... σαλάτα

Η σαλάτα αποτελεί την ιδανική επιλογή για εκείνους που θέλουν να χάσουν κιλά ή να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή. Όχι όμως πάντα…γιατί ναι η σαλάτα μπορεί να σας παχύνει.

Αν θέλετε να δείτε πότε μια σαλάτα μπορεί να γίνει θερμιδική βόμβα, συνεχίστε την ανάγνωση.

Δεν τρώτε τη δική σας σαλάτα.

Σίγουρα το να σηκώσετε το τηλέφωνο και να παραγγείλετε να σας φέρουν έτοιμη σαλάτα είναι πολύ πιο εύκολο από το να ετοιμάσετε τη δική σας. Όπως αναφέρει το Jenny.gr η επιλογή όμως αυτή μπορεί να κρύβει παγίδες, διότι πολλές έτοιμες σαλάτες είναι επιβαρυμένες με ντρέσινγκ, τα οποία έχουν αρκετές θερμίδες και είναι πλούσια σε λιπαρά. Αν όμως αφιερώσετε λίγο χρόνο και φτιάξετε τη δική σας σαλάτα, έχετε τον απόλυτο έλεγχο στα συστατικά που χρησιμοποιείτε και στις θερμίδες που θα καταναλώσετε.

Προσθέτετε τηγανιτό κοτόπουλο.

Το κοτόπουλο αποτελεί μια καλή επιλογή για να προσθέσετε στη σαλάτα σας, εάν όμως είναι ψητό και όχι τηγανιτό. Γιατί στη δεύτερη περίπτωση είναι πλούσιο σε θερμίδες και το μόνο που θα σας προσφέρει είναι μερικά κιλά παραπάνω. Προτιμήστε ψητό στήθος κοτόπουλο, σολομό ή ψητές γαρίδες που είναι χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες

Παραγγέλνετε σαλάτα σε μπολ από τορτίγια.

Εκ πρώτη όψεως είναι μια απλή σαλάτα, αλλά αν μπείτε στον πειρασμό να φάτε και την τροτίγια, τότε μετατρέπεται σε μια βόμβα θερμίδων. Επιπλέον, οι σαλάτες που βρίσκονται σε ένα μπολ από τορτίγια περιέχουν και κρουτόν αλλά και αμυλούχα λαχανικά όπως καλαμπόκι. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την τορτίγια προσθέτουν ακόμη περισσότερες θερμίδες. Προσπαθήστε να κρατήσετε τη σαλάτα σας «καθαρή» και πράσινη.

Χρησιμοποιείτε κρουτόν.

Μια μικρή χούφτα κρουτόν περιέχει περίπου 100 θερμίδες, πάνω από 200 mg νατρίου και κορεσμένα λιπαρά, ενώ δεν προσφέρει θρεπτικά οφέλη. Άρα την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ή θα παραγγείλετε σαλάτα καλύτερα να είναι χωρίς κρουτόν.

Χρησιμοποιείτε πολύ ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Όμως δεν σημαίνει ότι επειδή είναι υγιεινό δεν έχει και θερμίδες, γι αυτό και πρέπει να χρησιμοποιείτε με μέτρο. Αν λοιπόν ποτίζετε τη σαλάτα σας με ελαιόλαδο, αυξάνονται και οι θερμίδες που καταναλώνετε. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να βάζετε 1 με 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μερίδα σαλάτα.