Επικαιρότητα:

10 ύπουλοι λόγοι που αποδεδειγμένα δεν σε αφήνουν να χάσεις βάρος

10 Οκτ. 2020 - 13:39 | Διατροφή
10 ύπουλοι λόγοι που αποδεδειγμένα δεν σε αφήνουν να χάσεις βάρος

Η απώλεια βάρους παραμένει ένα ζήτημα που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους, όπως φαίνεται, άλλωστε, και από την συνεχώς επιδεινούμενη παγκόσμια κρίση παχυσαρκίας.

Πολλοί είναι και εκείνοι που θέλουν να χάσουν βάρος.

 

Άλλοι βάζουν στόχο με τη νέα χρονιά να χάσουν μερικά παραπανίσια κιλά, άλλοι να μειώσουν το αλκοόλ και άλλοι να ξεκινήσουν τη γυμναστική, όμως συχνά οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό.

Προσπαθείς! Το παλεύεις όσο καλύτερα μπορείς να μειώσεις τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνεις, να αντισταθείς στα πολλά γλυκά, να μην το παρακάνεις με το αλκοόλ και να πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο.

Παρ’ όλα αυτά δεν χάνεις ούτε γραμμάριο και ο δείκτης της ζυγαριάς μένει σταθερός. Αποτέλεσμα; Απογοήτευση και θυμός γιατί ενώ προσπαθείς να χάσεις βάρος, κάτι συμβαίνει και δεν χάνεις κιλά.

Ποια είναι τα αίτια της «δυσκολίας» μας να χάσουμε κιλά, παρά το γεγονός ότι ακολουθούμε μια δίαιτα;

Η απώλεια βάρους είναι μία δύσκολη υπόθεση, ιδίως όταν ό δείκτης της ζυγαριάς δεν ξεκολλάει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν καταφέρνουμε να αδυνατίσουμε και στους παραθέτουμε παρακάτω:

1. Bάζεις ανέφικτους στόχους

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν καταφέρνουμε να πετύχουμε τους στόχους που βάλαμε στην διατροφή μας. Κάποιοι βάζουν πάρα πολλούς στόχους, ενώ άλλοι βάζουν στον εαυτό τους πολλούς περιορισμούς. Το μυστικό για την επίτευξη κάθε στόχου είναι τα μικρά και σταθερά βήματα και κυρίως να είναι ρεαλιστικοί.

2. Αγχώνεσαι για την ένδειξη της ζυγαριάς

Η επίδραση μιας δίαιτας στην ψυχολογία είναι μεγάλη και σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται αυξημένο στρες και άγχος. Οταν έχεις εμμονή με το τι θα δείξει ο δείκτης της ζυγαριάς και ζυγίζεσαι πολύ συχνά, τότε ο οργανισμός μπλοκάρει. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι είναι γενικότερα αγχωμένοι δυσκολεύονται αρκετά να χάσουν βάρος. Θέλει υπομονή και ηρεμία.

3. Τρως σαλάτες που έχουν πολλές θερμίδες

Η σαλάτα είναι ιδανική επιλογή για μια δίαιτα, αλλά αν της βάζεις μπέικον, τυρί, κρουτόν και αλλαντικά τότε τα πράγματα αλλάζουν. Θέλει προσοχή το τι βάζεις μέσα στη σαλάτα σου. Προτίμησε λίγο κοτόπουλο, ντομάτα και ένα κουταλάκι λάδι.

4. Δεν πίνεις αρκετό νερό

Να θυμάσαι ότι πρέπει να πίνεις 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού βοηθά την ενίσχυση του μεταβολισμού.

5. Δεν αισθάνεσαι όμορφα για το σώμα σου

Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο όταν θέλουμε να κάνουμε δίαιτα. Τα αρνητικά συναισθήματα δεν βοηθούν. Πρέπει να σκέφτεσαι θετικά και να μην απογοητεύεσαι. Ολα θα γίνουν!

6. Δεν τρως καλό πρωινό

Ένα πρωινό γεμάτο πρωτεΐνη θα μπορούσε να περιορίσει τις λιγούρες σου αργότερα μέσα στην ημέρα.

7. Το παρακάνεις με τις υγιεινές τροφές

8. Δεν τρως αρκετά

9. Δεν κοιμάσαι καλά

10. Γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι