Ποιο φαγητό απαγορεύει η βασίλισσα Ελισάβετ και γιατί;

08 Ιαν. 2021 - 08:25 | Διατροφή
Ποιο φαγητό απαγορεύει η βασίλισσα Ελισάβετ και γιατί;

 Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει, λένε, πολλές «παραξενιές» με το φαγητό, ενώ μέχρι και σήμερα έχει κάποιους κανόνες με τα γεύματα που τηρούνται τόσο από την ίδια, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας με… θρησκευτική ευλάβεια. Ακόμη και τα μικρά μέλη, δηλαδή τα δισέγγονά της είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τις συμβουλές/εντολές της βασίλισσας που έχουν να κάνουν με το φαγητό.
Για παράδειγμα, λέγεται πως η Ελισάβετ δεν επιτρέπει να ρίχνουν στα φαγητά σκόρδο. Αλλά δεν είναι μόνο τα υλικά που απαγορεύει δια ροπάλου, η βασίλισσα. Απαγορεύει μέχρι και ολόκληρα πιάτα. Και δυστυχώς για τον πρίγκιπα Τζορτζ (τον πρωτότοκο του Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλεντον) στη λίστα με τα απαγορευμένα, βρίσκεται και το αγαπημένο του φαγητό που δεν είναι άλλο από την καρμπονάρα.

Ο διάσημος σεφ Aldo Zilli μίλησε στο Femail, όπου αποκάλυψε το αγαπημένο πιάτο του 7χρονου πρίγκιπα.
«Περιμένω το τηλέφωνο τους γιατί ξέρω ότι το αγαπημένο πιάτο του μικρού αγοριού είναι τα σπαγγέτι καρμπονάρα, οπότε περιμένω να μου πουν για να πάω να το μαγειρέψω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σεφ.
Όταν, όμως, στο βασιλικό τραπέζι κάθεται και η βασίλισσα, τότε η καρμπονάρα και γενικότερα τα ζυμαρικά, δεν έχουν θέση στο μενού. Ο λόγος; Τα βρίσκει υπερβολικά αμυλούχα. Έτσι, ο Τζορτζ «τρώει» απαγορευτικό όταν ζητάει καρμπονάρα μπροστά στην προγιαγιά του.