Οχτώ φρούτα που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

05 Φεβ. 2021 - 14:34 | Διατροφή
Οχτώ φρούτα που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

Τους τελευταίους μήνες, το σπίτι έχει γίνει ο χώρος όπου δουλεύουμε, διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε. Η γυμναστική και το περπάτημα έχουν σίγουρα περιοριστεί και δεν είναι διόλου απίθανο να έχετε δει κι εσείς το νούμερο στη ζυγαριά σας να αυξάνεται.

Πώς μπορούμε λοιπόν να χάσουμε τα κιλά της καραντίνας ή τα κιλά που πήραμε στις γιορτές έναν μήνα πριν; Ο καλύτερος φυσικά συνδυασμός είναι αυτός διατροφής και άσκησης.

Η γυμναστική εντός σπιτιού αλλά και η σωματική άθληση σε εξωτερικό χώρο κοντά στο σπίτι, σίγουρα βοηθούν, δεν είναι όμως αρκετά. Απαραίτητη είναι και η κατάλληλη διατροφή η οποία θα περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά μεν, χαμηλές σε θερμίδες δε.

Τα φρούτα είναι ασφαλώς αναπόσπαστο κομμάτι αυτής και μάλιστα υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Ποια είναι αυτά;

Μήλα

Τα μήλα περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού και πολύ λίγες θερμίδες επομένως είναι ιδανικά για την γρήγορη απώλεια βάρους. Επίσης, πλούσια σε αμινοξέα, σάκχαρα και ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά που θα μας προσφέρουν ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ημέρας.

Μπανάνα

Η μπανάνα μπορεί να περιέχει περισσότερους υδατάνθρακες σε σχέση με άλλα φρούτα, δεν είναι όμως απαγορευτική στις δίαιτες. Αντιθέτως, συμβάλλει στην απώλεια βάρους καθώς μία μπανάνα περιέχει 105 θερμίδες και μπορεί να μας κρατήσει χορτάτες για ώρα.

Δείτε έξι ακόμα φρούτα που συμβάλλουν στην γρήγορη απώλεια βάρους, στο βίντεο που ακολουθεί.