Τι δεν πρέπει να κάνετε αν έχετε άδειο στομάχι

07 Φεβ. 2021 - 17:14 | Διατροφή
Τι δεν πρέπει να κάνετε αν έχετε άδειο στομάχι

Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν ακολουθούν ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφής και κατανάλωσης γευμάτων. Και πολλές φορές μένουν με άδειο στομάχι.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που σίγουρα δεν πρέπει να κάνει κάποιος με άδειο στομάχι. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και τι θα συμβεί σε αντίθετη περίπτωση

Κατανάλωση αλκοόλ

Όταν το στομάχι είναι άδειο, το αλκοόλ περνά απευθείας στο αίμα με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται ταχύτερα, και παράλληλα να πέφτουν οι παλμοί της καρδιάς και η αρτηριακή πίεση. Όσο αυξάνεται η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα, εντείνεται σταδιακά και το αίσθημα μέθης.

Ταξίδια και μακρινές αποστάσεις

Αυτό ισχύει κυρίως για όσους είναι επιρρεπείς στις ναυτίες. Φροντίστε να μην ταξιδεύετε με άδειο στομάχι και να καταναλώσετε ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ πριν από το ταξίδι. Αποφύγετε τροφές και ποτά που προκαλούν τη συγκέντρωση αερίων στο στομάχι, όπως τα ανθρακούχα ποτά, το μπρόκολο, και το κουνουπίδι.

Κατανάλωση καφέ

Μπορεί ο πρωινός καφές να είναι απόλαυση αλλά προσπαθήστε να μην τον καταναλώνετε με άδειο στομάχι. Όταν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι αυξάνεται η οξύτητα του στομάχου, με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανή μια κρίση καούρας ή δυσπεψίας.