Επικαιρότητα:

Τα τρόφιμα που αδυνατίζουν

05 Μαίου 2021 - 11:45 | Διατροφή
Τα τρόφιμα που αδυνατίζουν

Όλες οι θερμίδες δεν είναι ίδιες και διαφορετικά τρόφιμα περνούν από διαφορετικές μεταβολικές οδούς στο σώμα. Ενδεχομένως να συνδέονται πολύ διαφορετικά με το αίσθημα της πείνας, τις ορμόνες αλλά και τον αριθμό των θερμίδων που καίτε.

Τρόφιμα φιλικά στο… αδυνάτισμα
Μερικά από τα τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε εάν θέλετε να χάσετε εύκολα και πιο γρήγορα βάρος, περιλαμβάνουν:

Σολομός
Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι ιδιαίτερα υγιεινά και απολαυστικά, εντείνοντας το αίσθημα κορεσμού για πολλές ώρες για σχετικά λίγες θερμίδες. Ο σολομός είναι γεμάτος πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, υγιεινά λιπαρά και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Τα ψάρια – και τα θαλασσινά γενικά – μπορούν επίσης να παρέχουν σημαντική ποσότητα ιωδίου. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς, η οποία είναι σημαντική για να διατηρείται ο μεταβολισμός σας βέλτιστα.

Πατάτες βραστές
Οι πατάτες αποτελούν ένα από τα ιδανικότερα τρόφιμα, τόσο για την βελτίωση της συνολικής εικόνας της υγείας μας όσο και για την απώλεια βάρους. Έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, ένα θρεπτικό συστατικό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετό και παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τρώγοντας λευκές βραστές πατάτες θα νιώσετε γεμάτοι και θα τρώτε λιγότερο για περισσότερες ώρες.

Εάν αφήσετε μάλιστα, τις πατάτες να κρυώσουν για λίγο μετά το βράσιμο, θα σχηματιστούν υψηλές ποσότητες ανθεκτικού αμύλου, μιας ουσίας που μοιάζει με ίνες και έχει αποδειχθεί ότι έχει διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους.

Καρύδια
Παρά το ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τα καρύδια δεν είναι τόσο παχυντικά όσο θα περίμενε κανείς. Είναι ένα εξαιρετικό σνακ, που περιέχει ισορροπημένες ποσότητες πρωτεϊνών, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βελτιώσει τη μεταβολική υγεία και ακόμη και να προωθήσει την απώλεια βάρους. Επιπλέον, μελέτες για τον πληθυσμό έδειξαν ότι τα άτομα που τρώνε καρύδια τείνουν να είναι πιο υγιή και πιο αδύνατα.

Απλά φροντίστε να μην υπερβείτε την ημερήσια ποσότητα, καθώς εξακολουθούν να είναι υψηλά σε θερμίδες.