Επικαιρότητα:

Τέσσερις τροφές που δεν πρέπει να τις τρως ωμές

29 Μαίου 2021 - 13:17 | Διατροφή
Τέσσερις τροφές που δεν πρέπει να τις τρως ωμές

Γίνεται μεγάλη συζήτηση τελευταία για την ωμοφαγία και πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να τρώνε ωμές τις τροφές. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε την υγεία μας και να επιλέγουμε μόνο τις τροφές οι οποίες είναι σίγουρο ότι μπορούμε να τις φάμε ωμές.

Δες παρακάτω τέσσερις τροφές που δεν πρέπει να τρως ωμές

1. Πικραμύγδαλα

Μπορεί να μην το έχεις ξανακούσει αλλά αν δεις εξώ μια αμυγδαλιά δεν πρέπει να φας έτσι τον καρπό της. Γιατί μπορεί να είναι πικραμύγδαλο, το οποίο περιέχει υδροκυανικό οξύ. Πρέπει να ξέρεις ότι περίπου 60 πικραμύγδαλα είναι θανατηφόρα δόση για έναν ενήλικα.

2. Αλεύρι

Σίγουρα δε θα πάρεις να φας σκέτο αλεύρι, αλλά τι γίνεται με την ωμή ζύμη που πολλοί τρώνε με το δάχτυλο. Στην πραγματικότητα πρέπει να την αποφεύγεις γιατί το αλεύρι κατά διάρκεια της μεταφοράς του στο σούπερ μάρκετ είναι πιθανό να έρθει σε επαφή με παθογόνα βακτήρια όπως για παράδειγμα το Ε.Coli, τα οποία μόνο με το μαγείρεμα μπορούν να εξολοθρευτούν.

3. Μελιτζάνα

Μην πειραματιστείς να δαγκώσεις ποτέ ωμή μελιτζάνα. Περιέχει μια τοξική ουσία ονόματι σολανίνης η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη.

4. Πατάτες

Οι ωμές πατάτες μπορεί να σου προκαλέσουν διάφορα γαστρντερικά προβλήματα και καλό είναι να μην επιχειρήσεις να τις δοκιμάσεις ωμές. Δεν σου εγγυόμαστε ότι δε θα πονάς μετά.