Οι πιο έξυπνοι τρόποι να χάσετε βάρος χωρίς να κουραστείτε

16 Ιουν. 2021 - 17:44 | Διατροφή
Οι πιο έξυπνοι τρόποι να χάσετε βάρος χωρίς να κουραστείτε

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε έξυπνους και απλούς τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε την προσπάθειάς σας για απώλεια βάρους.

Εάν προσπαθείτε σκληρά να μειώσετε εκείντα τα επιπλέον 5-10 κιλά, πιθανότατα γνωρίζετε καλά ότι πρέπει να εστιάσετε στην ποιότητα των τροφίμων που τρώτε και όχι απαραίτητα στην ποσότητα. Πιθανότατα γνωρίζετε επίσης, ότι θα πρέπει να μειώσετε τα πρόσθετα σάκχαρα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ενώ εμπλουτίζετε τη λίστα αγορών σας με προϊόντα ολικής άλεσης και φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Την ίδια στιγμή όμως, υπάρχουν και πολλά μικρά κόλπα που μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθειά σας για απώλεια βάρους. Μιλάμε για πέντες έξυπνους τρόπους, εκπληκτικά πνευματικά κόλπα και άλλες τακτικές απώλειας βάρους, που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά από ό, τι γνωρίζατε.

1. Κουνηθείτε ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση
Κορυφαίοι επιστήμονες έχουν κάνει μια φοβερή ανακάλυψη τα τελευταία χρόνια: όταν οι μύες δεν κινούνται καθόλου -ακόμη και για πολύ σύντομες περιόδους- ο μεταβολισμός μπορεί επίσης να «κάνει διάλειμμα». Για την ακρίβεια, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS One και εξέτασε το ρόλο της μυοσίνης, μιας συλτατής πρωτεΐνης στα κύτταρα που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των μυών και το μεταβολισμό, για πολλά ζώα η μυοσίνη διακόπτεται όταν οι μύες είναι αδρανείς ακόμη και για σύντομα χρονικά διαστήματα. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι αυτή είναι μια τακτική κυνηγιού για πολλά ζώα, όπως οι αράχνες, τα οποία χρειάζεται να μείνουν ακίνητα για πολλές ώρες και έτσι εξοικονομούν ενέργεια ενώ περιμένουν το θήραμα τους.

Με τα ζώα έχει καλώς, αλλά μυοσίνη έχουν και οι άνθρωποι. Η σημαντική αυτή ανακάλυψη λοιπόν, οδήγησε τους ειδικούς στην απώλεια βάρους να κηρύξουν τα πλεονεκτήματα όχι μόνο της άσκησης υψηλής έντασης και του τρεξίματος, αλλά και της απλής ταλάντευσης των χεριών ή της ανησυχία ενώ κάποιος χαλαρώνει στον καναπέ. Το να κινήστε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι σημαντικό, ωστόσο θα πρέπει να βρίσκετε τρόπους να κινήστε συνεχώς, ακόμη και όταν βλέπετε τηλεόραση, καθώς έστω και μια απλή σύσπαση των μυών αρκεί για να σας βγάζει από αυτήν την ανενεργή κατάσταση και συνεπώς, να συνεχίσετε να καίτε λίπος ακόμη και στον καναπέ. Προτείνουμε ταινίες δράσης και θρίλερ που θα σας κρατούν σε εγρήγορση.

2. Τρώτε μπροστά στον καθρέφτη
Σύμφωνα με μελέτη το να τρώτε το φαγητό σας μπροστά από έναν καθρέφτη μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες προς το καλύτερο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι έτρωγαν ένα ανθυγιεινό γεύμα μπροστά από έναν καθρέφτη, αισθάνονταν δυσφορία που πήγαιναν ενάντια στα πρότυπα της υγιεινής διατροφής. Όπως υποστηρίζουν, οι άνθρωποι αποδίδουν αυτή την δυσφορία στη γεύση του φαγητού, καθώς είναι δύσκολο να αποδοθεί η ενόχληση στον εαυτό τους. Έτσι, εάν θέλετε πραγματικά να είσαστε σωστοί με τον εαυτό σας, μπείτε στη διαδικασία να κοιτάτε κατάματα τον εαυτό σας, μέσα από έναν καθρέφτη, όσο τρώτε τα λιπαρά φαγητά που έχετε παραγγείλει.

3. Κάντε αγορές με γεμάτο στομάχι
Η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Έρευνες έχουν δείξει ότι αναστέλλεται η ικανότητά σας να κάνετε έξυπνες επιλογές σχετικά με το τι θέλετε να φάτε, όταν πεινάτε. Μάλιστα, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο μηνιαίο, αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA Internal Medicine, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμη και για λίγο να έχετε μείνει τελείως νηστικοί μπορεί να οδηγηθείτε στην επιλογή πιο ανθυγιεινών τροφών, με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Θέλετε να διασφαλίσετε ότι θα αγοράζετε υγιεινά τρόφιμα; Φάτε πριν βγείτε για ψώνια!

4. Επιλέξτε αθλητικά ρούχα
Γνωρίζατε ότι τα πιο casual ρούχα μπορούν να βοηθήσουν στην απώλειας βάρους; Μια μελέτη από το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης, υποστηρίζει ότι το να φοράτε λιγότερο επίσημα ρούχα αυξάνει τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας στις καθημερινές σας συνήθειες. Αλήθεια, λέτε γι αυτό να βλέπαμε τόσο κόσμο να γυμνάζεται στους δρόμουν την περίοδο του lockdown και της τηλεργασίας, όταν η δουλειά από το σπίτι επέτρεπε να φοράνε φόρμες ακόμη και σε ώρες γραφείου;

5. Πετάξτε τα άσπρα πιάτα
Σύμφωνα με μελέτη το χρώμα των πιάτων έχει τόση σημασία όσο και το μέγεθος της μερίδας του φαγητού που σερβίρεται πάνω του. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η υψηλή χρωματική αντίθεση μεταξύ φαγητού και πιάτου, σημαίνει ότι θα τρώτε λιγότερο. Μάλιστα, αναφέρουν ότι όσοι τρώνε σε λευκά πιάτα, μπορούν να καταναλώσουν έως και 22% περισσότερο φαγητό από εκείνους που τρώνε σε πιάτα με χρώμα! Ώρα για αλλαγή στα σερβίτσια σας, λοιπόν.