Επικαιρότητα:

Νικήστε την πείνα σας χωρίς να φάτε περισσότερο

05 Σεπ. 2021 - 18:42 | Διατροφή
Νικήστε την πείνα σας χωρίς να φάτε περισσότερο

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος η μεγαλύτερη δυσκολία που πιθανότατα αντιμετωπίζετε είναι να νικήσετε την πείνα σας. Φυσικά, η λύση δεν είναι να μένετε νηστικοί προκειμένου να καταφέρετε να αδυνατίσετε, αλλά ούτε και να βγαίνετε εκτός διατροφικού προγράμματος. Το «κλειδί» για να χάνετε βάρος χωρίς να πεινάτε είναι οι έξυπνες διατροφικές επιλογές.

Πώς θα νικήσετε την πείνα σας χωρίς να φάτε περισσότερο

 *Οργανώστε τα γεύματά σας
Όταν προγραμματίζετε σωστά τα γεύματά σας (πρωινό-σνακ-μεσημεριανό-σνακ-βραδινό) μειώνετε σημαντικά τις πιθανότητες να πεινάσετε και να καταλήξετε να τρώτε κάτι παχυντικό. Μην φεύγετε λοιπόν για το γραφείο χωρίς πρώτα να έχετε οργανώσει τα γεύματά σας.

*Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη
Δεν είναι τυχαίο ότι η πρωτεΐνη έχει γίνει διάσημη για την ιδιότητά της να ενισχύει το αδυνάτισμα. Έχει λίγες θερμίδες, συμβάλλει στη διατήρηση και την αύξηση της μυϊκής σας μάζας, κρατάει το σάκχαρό σας σταθερό και παράλληλα περιορίζει την όρεξη για φαγητό. Το στήθος κοτόπουλο, η γαλοπούλα, ο τόνος, ο σολομός, το αυγό, το γιαούρτι και το τόφου είναι μερικές καλές πηγές πρωτεΐνης.

*Μην ξεχνάτε τις φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα και κατ’ επέκταση να περιορίζουν τις θερμίδες που καταναλώνετε. Φροντίστε λοιπόν να αυξήσετε την κατανάλωση οσπρίων, φρούτων και λαχανικών, καθώς και να προτιμάτε τα προϊόντα ολικής άλεσης από τα αντίστοιχα απλά.

*Αυξήστε την κατανάλωση νερού
Το νερό ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού σας και παράλληλα μειώνει τις λιγούρες. Μάλιστα, πολλές φορές μπορεί να νομίζετε ότι διψάτε, ενώ στην πραγματικότητα να έχετε διψάσει. Φροντίστε λοιπόν να ξεκινάτε την ημέρα σας πίνοντας νερό, καθώς και να μένετε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Tip: Για να χαρίσετε γεύση στο νερό σας, δοκιμάστε να βυθίσετε σε αυτό κομμάτια φρέσκων φρούτων, λεμόνι και μυρωδικά.

Να θυμάστε ότι…
Για να χάσετε βάρος, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε μια στερητική, ακραία δίαιτα. Ακολουθώντας ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, θα είστε σε θέση να αδυνατίζετε χωρίς να πεινάτε. Επειδή πολλές φορές είναι πραγματικά δύσκολο να κάνετε κάτι τέτοιο μόνοι σας, μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός διαπιστευμένου διατροφολόγου.