Λάθη που μας παχαίνουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε

27 Οκτ. 2021 - 18:23 | Διατροφή
Λάθη που μας παχαίνουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Αν και είναι Οκτώβριος κάποιοι έχουν ξεκινήσει τη μάχη με τη ζυγαριά με τελικό στόχο τις παραλίες το καλοκαίρι. Μαζί με τη γυμναστική έχουν αρχίσει να προσέχουν τη διατροφή τους και να μετράνε θερμίδες.

Ακόμα όμως και αυτοί που προσέχουν κάνουν κάποια λάθη που τους προσθέτουν κιλά.

Τρώτε μεγάλες ποσότητες από υγιεινές τροφές

Ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, και άλλα υγιεινά σνακ, μπορούν να καταστρέψουν τη δίαιτά μας επειδή μας δίνουν την ψευδαίσθηση ότι δεν παχαίνουν. Καλό θα είναι να μην έχετε τη συσκευασία μπροστά σας, αλλά να ετοιμαστείτε τη προτεινόμενη μερίδα.

Νομίζουμε ότι καίμε πολλές θερμίδες

Σαφώς μια προπόνηση στο γυμναστήριο, ή το τρέξιμο στο διάδρομο είναι μια διαδικασία που μας κάνει να καίμε θερμίδες, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να επιβραβεύουμε τον ευατό μας με τις τροφές που προσθέτουμε θερμίδες. Έτσι δημιουργείται μια ανισορροπία στον οργανισμό μας που οδηγεί σε αυξομειώσεις στο βάρος μας.

Τρώμε μπροστά από οθόνες.

Η σειρά στο Netflix, τα χαριτωμένα βίντεο στο κινητό δεν είναι η κατάλληλη παρέα στο φαγητό, όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά. Αποσπάται η προσοχή μας και το αίσθημα του κορεσμού, δεν έρχεται ποτέ...

Βιαστικό πρωινό

Ένα κουλούρι ή ένα φρούτο δεν είναι το πρωινό που θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα και θα σας ζητήσει να ψάξετε κάτι να ξεγελάσετε την πείνα σας.

Ξεχνάτε να πίνετε νερό

Ο μεταβολισμός μας χρειάζεται νερό για να ρυθμιστεί έτσι ώστε να χάνουμε κιλά. 6-8 λίτρα ημερησίως είναι η ποσότητα που θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Κοιμάστε αργά

Ένας σοφός διαιτολόγος, είχε πει ότι αν θες να χάσεις κιλά, κοιμήσου. Όσο περισσότερο μένουμε ξύπνιοι τόσο περισσότερο υποκύπτουμε σε πειρασμούς, που μετανιώνουμε μετά.